Juvanova se iz Melbourna poslavlja z izidom kariere

13.02.2021
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Kaja Juvan je v 3. krogu OP Avstralije morala priznati premoč 22. nosilki Jennifer Brady.

Američanka Jeniffer Brady je bila v 3. krogu Malbourna favorizirana proti 20-letni Kaji Juvan in to tudi potrdila. Zmagala je s 6-1, 6-3.

25-letna Jennifer Brady se je po hitro dobljenem 1. nizu morala precej potruditi, da je izločila mlado slovensko teniško igralko Kajo Juvan. Prav lahko bi se zgodilo, da bi ji Ljubljančanka zagodla v 2. nizu, v katerem je imela kar nekaj priložnosti.

Kaja Juvan, 104. igralka sveta, bo po uspešni misiji na prvem grand slamu sezone, na katerem je iz kvalifikacij prišla do 3. kroga ter najboljšega rezultata v karieri, zacementirana v TOP100. Tudi v 3. krogu je igrala bolje kot kaže semafor, predvsem v drugem delu. 1. niz je Američanka, 24. na WTA lestvici, dobila zelo hitro, po pol ure igre, dominirala je po 1-1 ter vpisala pet zaporednih iger. Proti koncu niza je Kaja pokazala, da se ne bo predala, čeprav je v drugem spet zaostala 0-2. Vrnila se je z ribrejkom, pa spet izgubila začetni udarec. 8. igra je bila ključna. Juvanova je imela žogico za žogico, da se spet priključi, odigrali sta maratonsko igro, Bradyjeva se je komaj rešila in nato v naslednji še enkrat odvzela servisno igro ter si oddahnila. Dobila je še tretji dvoboj v Melbournu, vse brez izgubljenega niza, a Kaja jo je do sedaj najbolj namučila. 

Na John Cain Areni je bila ameriška tenisačica precej boljša pri izkoriščanju prvega začetnega udarca, prišla je do petih brejkov iz deset priložnosti, Kaja do enega od osmih. Na mreži sta bili zelo izenačeni (9/13 ; 8/12), Bradyjeca je zadela 23 vinerjev, Juvanova 19, bilo pa je preveč napak pri Slovenki, naredila jih je 33, tekmica devet manj. Razmerje točk na koncu po 1 uri in pol je bilo 70:51.


Australian Open 
Kraj: Melbourne (AVS)
Datum: 08.02.2021 - 20.02.2021
Kategorija: Grand Slam
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 71,500,000 AUD
https://ausopen.com/

3. krog:

22-Jennifer Brady (U.S.) beat Kaja Juvan (Slovenia) 6-1 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete