Kanada zmagovalka pokala ATP 2022

09.01.2022
SYDNEY, AVSTRALIJA - Reprezentanca Kanade je letos osvojila pokal ATP.

Najprej ni bilo jasno, ali bo Kanada sploh sestavila ekipo za pokal ATP. Nato je kazalo, da bodo Kanadčani izločeni pred polfinalom, toda v nedeljo zvečer je Felix Auger-Aliassime zaključil sanjski teden za svojo državo tako, da je zaključil z zmago tretjo izdajo ekipnega tekmovanja.

Pred tekmovanjem je bil pozitiven na koronavirus Šapovalov in ni bilo zagotovo, da bo 22-letnik sploh nastopil, a na koncu se je dobro izteklo in sestavili so tim. 

Ko se je začel turnir so izgubili prve štiri dvoboje, res ni šlo po načrtih in če bi ZDA premagale Veliko Britanijo bi Kanadčani izpadli še pred polfinalom. Vsi scenariji so jim šli v prid in na koncu so postali zmagovalci.

V finalu so premagali Špance. felix Auger Aliassime je s 7-6(3), 6-3 ugnal Roberta Bautusta Aguta, Denis Šapovalov je bil s 6-4, 6-3 boljši od Pabla Carrena Buste in slavje se je lahko začelo. Po Srbiji in Rusiji, so Kanadčani tretji zmagovalci pokala ATP. Zanimivo je bilo predvsem to, da sta Španca na celotnem tekmovanju le v finalu doživela posamična poraza.


ATP Cup
Kraj: Sydney (AVS)
Datum: 01.01.2022 - 09.01.2022
Kategorija: ATP Cup 16 teams
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 10,000,000 USD
https://www.atpcup.com/
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete