Katarina Srebotnik v finalu mešanih dvojic na OP Avstralije!

28.01.2011
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Nekdaj naša daleč najboljša teniška igralka Katarina Srebotnik, je skupaj s Kanadčanom Danielom Nestorjem prišla v finale mešanih dvojic.

OP Avstralije v samem zaključku tekmovanja ne bo minilo brez slovenske udeležbe. 29-letna Velenjčanka Katarina Srebotnik je v paru z Danielom Nestorjem prišla v veliki finale mešanih dvojic.

Kata, ki je v bistvu zaključila kariero v posamični konkurenci, je sigurno ena najboljših tenisačic sveta v igri dvojic. Če ji v ženskih dvojicah ni uspelo priti do samega konca, pa sta skupaj z izjemnim Kanadčanom kot 2. nosilca prišla do možnosti, da v deželi 'tam spodaj' dvigneta lovoriko.

V polfinalu je slovensko-kanadska naveza premagala rusko-srbski par Marija Kirilenko/Nenad Zimonjić s 6-4 in 7-5. Nestor in Srebotnikova sta dobila prvi niz po zaslugi enega brejka. V drugem sta prvo povedla Srb in Rusinja, a nista zdržala do konca. Katarina je z Danielom zasluženo slavila vstop v veliki finale, kjer se bosta za naslov pomerila proti Tajvanki Jung Jang Čan in Avstralcu Paulu Hanleyu.

Marija Kirilenko in Nenad Zimonjić nista imela možnosti v polfinalu proti naši Kati in Danielu

Marija Kirilenko in Nenad Zimonjić nista imela možnosti v polfinalu proti naši Kati in Danielu

Polfinale je bil zanimiv predvsem zato, ker so si na nasprotni strani stali igralci in igralke, ki so pred tem že osvajali velike turnirje tako v moških dvojicah kot mešanih parih. Zimonjić ima npr. z Danielom Nestorjem tri naslove s turnirjev za grand slam, s Srebotnikovo pa dva.

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete