Kati in Zikiju se je izmuznila lovorika na Roland Garrosu!

02.06.2011
PARIZ, FRANCIJA - Katarina Srebotnik in Nenad Zimonjić sta bila v finalu mešanih parov poražena od Scotta Lipskya in Casey Dellaque - 6-7, 6-4 in 7-10.

Kata in Ziki sta odigrala peti finale Roland Garrosa v zadnjih šestih letih, a sta ostala pri dveh osvojenih lovorikah (2006, 2010).

Popolnoma izenačen dvoboj bi lahko imel tudi drugačen izhod, a je srbski veteran v zelo pomembnem trenutku napravil začetniško napako. Lahek volej je poslal v mrežo in namesto vodstva 7-4 za svojo ekipo, je nasprotnikoma omogočil, da v super tajbrejku zmanjšata na 5-6 in jima praktično ponudil rešilno bilko.

Američan in Avstralka sta nato preobrnila izid (7-6), po fenomanalnih returnih Dellaque pa sta si priigrala tri zaključne žoge. Prvo je Zimonjiću uspelo rešiti, pri drugi pa je njegov udarec zletel v 'out' in to je bil konec...ni se mu uspelo odkupiti za tisti padec koncentracije.

Srebotnikova in Zimonjič tako nista uspela ubraniti naslova iz lanskega leta, lahko pa bi končala dvoboj že prej, saj sta v prvem nizu imela v tajbrejku zaključno žogo za niz.

Dvoboj je trajal 1 uro in 28 minut, v osvojenih točkah pa je bilo 76:73 za Avstralko in Američana, ki sta izkoristila vse tri brejk priložnosti, Kata in Nenad pa štiri izmed sedmih.

Srebotnikova je s Kanadčanom srbskega porekla Danielom Nestorjem slavila na letošnjem prvem grand slamu v Melbournu. Na Roland Garrosu ima že tri naslove med mešanimi dvojicami. Leta 1999 je slavila s Petom Norvallom, leta 2006 in lani pa z zdajšnjim partnerjem Zimonjićem. Leta 2003 je prišla z Bobom Bryanom do konca tudi na OP-ju ZDA, tako da ji do "grand slama" manjka le še naslov v Wimbledonu.

"Zelo sva razočarana. Vse do današnjega finala sva igrala dobro, danes pa očitno ni bil najin dan. Zimonjićev poraz v polfinalu moških dvojic nekaj ur pred finalom je pustil posledice, kar se je vplivalo na oba. Imela sva svoje priložnosti tako v prvem nizu, kot tudi v super podaljšani igri, ki pa jih nisva izkoristila. Tekmeca sta bila preprosto boljša. Ko osvojiš že toliko turnirjev, upravičeno startaš na naslov in ti finale ne pomeni kaj dosti," je dejala Srebotnikova.

Zmagovalcema je pripadlo 100.000 evrov, medtem ko sta si Srebotnikova in Zimonjić razdelila 50.000 evrov. Katarino čez dober teden čaka nastop na turnirju WTA v Eastburnu v paru s Kveto Peschke, novo priložnost z Zimonjičem pa bo imela že čez dobrih 14 dni, ko bosta poskušala osvojiti Wimbledon - edino lovoriko v mešanih dvojicah, ki Katarini še manjka.

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete