Žemlja v kvalifikacijah Roland Garrosa potrdil slabo formo!

22.05.2012
PARIZ, FRANCIJA - Drugi najboljši teniški igralec Grega Žemlja (129. na ATP) se iz Pariza vrača kislega nasmeha.

25-letni Grega Žemlja je padel že na prvi oviri kvalifikacij za peščeni grand slam, ki se začenja v nedeljo na igriščih Roland Garrosa.

Od Kranjčana je bil po dveh zaporednih nizih boljši Slovak Pavol Cervenak. 226. igralec sveta je skoraj 100 mest višjega Žemljo ugnal s 6-4, 6-4 in potrdil, da se naš tenisač letos nahaja v zelo slabi formi.

Približno 1 uro in pol je trajal obračun med Slovakom in Slovencem na igrišču številka 12, Grega pa osaja pri edinem nastopu v glavnem delu pariškega grand slama iz leta 2010, ko je celo igral v 2. krogu po zmagi nad Juanom Monacom.

V današnjem dvoboju je bil Gorenjec favorit, saj je kotiral kot 20. nosilec, njegov nasprotnik pa še nikdar ni bil udeleženec glavnega dela turnirjev za veliki slam. No, 24-letni Bratislavčan je prišel do zmage in ima letos možnost, da pride prvič med 128, Grega pa zapušča turnir bolj kislega obraza. V nadaljevanju sezone bo moral naš tenisač dvigniti nivo igre, če ne bo padec na ATP lestvici neizogiben.

Proti večeru se bo v 1. krogu kvalifikacij predstavil še Aljaž Bedene, ki ima za nasprotnika Tajvanca Janga, naš najboljši igralec tenisa Blaž Kavčič, pa je neposredno uvrščen v glavni del.

 

pripravil: L.S.

foto: GoogleImages

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete