Kavčič poravnal še en račun in se uvrstil v polfinale na Kanarskih otokih

05.03.2021
LAS PALMAS, ŠPANIJA - Slovenski tenisač Blaž Kavčič je najmanj v polfinalu challengerja v Las Palmasu.

254. igralec sveta Blaž Kavčič nabira točke na 44,280 evrov vrednem challengerju na Kanarskih otokih. Na peščenih terenih Las Palmasa se je 33-letni Kavčič že uvrstil v četrtfinale, v zadnjih dveh tekmah pa je poravnal račune z naprotnikoma.

Potem, ko je v osmini finala obračunal z Bonadiom, je v četrtfinalu vzel mero še Slovaku Alexu Molčanu, s katerim je izgubil letos na začetku sezone v Antalyi.  289. igralca sveta je danes odpravil s 6-4, 7-5.

23-letnemu slovaškemu tenisaču je je sedemkrat vzel servisno igro, imel pa je 13 priložnosti. Ob takšnem izkoristku ni bilo usodno, da je sam petkrat oddal začetni udarec. Ljubljančan je bil izjemen na returnu pri drugem servisu tekmeca, dopustil mu je le šest točk, na koncu pa osvojil 11 točk več (82:71). Dvoboj je trajal 2 uri in 4 minute.

Nasprotnik Blaža, ki je lastnik 17 naslovov na challengerjih, v polfinalu bo zmagovalec obračuna med šestopostavljenim Italijanom Giannessijem in povabljencem iz Španije Gimeno Valerom.  S prvim bo spet moral poravnati dolgove, saj je izgubil edini medsebojni dvoboj leta 2013 na challengerju v Neaplju, z drugim si še nista stala nasproti mreže.


 

Gran Canaria Challenger 2
Kraj: Las Palmas (ŠPA)
Datum: 01.03.2021 - 07.03.2021
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 44,820 EUR
https://www.facebook.com/meftennisevents/

Četrtfinale:

Blaz Kavcic (Slovenia) beat Alex Molcan (Slovakia) 6-4 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete