Povračilni ukrep Kavčiča za četrtfinale challengerja v Las Palmasu

03.03.2021
LAS PALMAS, ŠPANIJA - Blaž Kavčič se je prvič v letošnji sezoni prebil v četrtfinale turnirjev serije challenger.

Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič, nekoč stalni član TOP100, sedaj pa 254. igralec sveta, se je uvrstil med osem najboljših na challengerju na Kanarskih otokih.

Po lanskem septembru in finalu v Bielli, se je Ljubljančan prvič sploh prebil do četrtfinala, a današnja zmaga je bila zelo sladka, saj ga je tekmec prav prejšnji teden na istem mestu ustavil pred četrtfinalom. Tokrat je Blaž Riccarda Bonadia, 290. igralca sveta, gladko odpravil s 6-2, 6-4.

33-letni Kavčič je suvereno dobil uvodni niz s šest let mlajšim nasprotnikom, v drugem pa le še potrdil premoč za končno zmago po 1 uri in 40 minutah igre. Res je igral odlično in štirikrat odvzel servisno igro nasprotniku iz Italije, sam pa oddal le eno. Razmerje točk 69:51 nazorno pokaže današnje stanje na igrišču.

Alex Molčan iz Slovaške bo naslednji nasprotnik Kavčiča v boju za polfinale peščenega turnirja v Las Palmasu. Z 289. igralcem sveta sta se pomerila enkrat, letos januarja na turnirju challenger v Antalyi, kjer je Slovak zmagal po tesnem izidu v 3. nizu. še ena priložnost za slovenskega teniškega asa, da se hitro odkupi in poravna razmerje.


 

Gran Canaria Challenger 2
Kraj: Las Palmas (ŠPA)
Datum: 01.03.2021 - 07.03.2021
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 44,820 EUR
https://www.facebook.com/meftennisevents/

2. krog:

Blaz Kavcic (Slovenia) beat Riccardo Bonadio (Italy) 6-2 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete