Kim Clijsters se je vrnila z zmago nad 1. igralko sveta Caroline Wozniacki!

09.12.2011
Antwerpen, Belgija - Super teniška mamica in ena najboljših teniških igralk zadnjega desetletja Kim Clijsters, se je vrnila na teniška igrišča!

Pred 10.000 gledalci v dvorani "Športna palača", se je v ekshibicijskem dvoboju pomerila z vodilno igralko sveta Danko Caroline Wozniacki in jo premagala s 6:2,7:6(5) v nizih!

28 letna Kim Clijsters, ki se trenutno nahaja na 13. mestu WTA lestvice, je tako dobila potrdilo, da je okrevala po težavah s trebušnimi mišicami in da je pripravljena na začetek nove sezone. V Avstralijo se bo odpravila čez 14 dni, njen prvi cilj pa je ubranitev naslova v Melbournu. Avstralsko turnejo bo začela na močnem WTA turnirju v Brisbanu!

Njen glavni cilj sezone je osvojitev zlate medalje na olimpijskih igrah v Londonu!

"Tako kot že nekaj časa, sem tudi danes igrala brez težav. Sedaj grem lahko brez skrbi na avion za Avstralijo"!

Čeprav je bil to le ekshibicijski dvoboj, je Kim pokazala moč svojega servisa in agresivno igre z osnovne linije, kjer je dominirala proti mladi Danki.

"Vesela sem, ker sem odigrala dvoboj in tako malo prekinila monoton ritem vsakdanjih treningov"!

 

 

Kim je februarja prišla na 1. mesto WTA lestvice in vse je kazalo, da bo kar nekaj časa vladala v ženskem tenisu, a so jo nato zaustavile poškodbe!

"V tem letu je bilo veliko več padcev kot vzponov".

Pri 28 letih je poskušala frustracije spremeniti v pozitivno energijo. Ker ni mogla trenirati trebušnih mišic se je posluževala alternativnih metod treninga :

"Fizično se počutim izjemno. Verjetno sem bolje pripravljena kot kdajkoli," je zaključila super mamica!

 

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete