Št. 1 ženskega tenisa Caroline Wozniacki je osvojila nagrado Diamond Aces Award!

17.11.2011
ST.PETERSBURG, ZDA - Ženska teniška zveza(WTA) je včeraj naznanila, da je prejemnica letošnje prestižne nagrade Diamond Aces Award, št. 1 ženskega tenisa, Danka Caroline Wozniacki!

Nagrado je namenjena igralki, ki v posamezni sezoni na najboljši način približa teniško igro oboževalcem, medijem in lokalnim skupnostim s promocijo tenisa izven igrišč ter humanitarno dejavnostjo!

"Tenis mi je dal vse kar imam in z veseljem izkoristim vsako priložnost, da nekaj vrnem nazaj s promocijo tenisa kjerkoli po svetu," je dejala Caroline Wozniacki!

"Ne samo, da je Caroline ena najboljših športnic na svetu, ampak je tudi ekstremno samozavestna, ko pomaga pri nadaljni rasti tenisa v svetu. Vedno je na razpolago našim oboževalcem, sponzorjem, medijem in prav zaradi takšnih igralk kot je ona, je globalno zanimanje za tenis v stalnem vzponu," je dejala Stacey Allaster, predsednica združenja CEO v organizaciji WTA!

Med številnimi teniškimi promocijami, je Caroline v letošnji sezoni gostila otroke iz otroške bolnišnice na turnirju Toray Pan Pacific Open, kjer je nekaj osnov tenisa pokazala več kot 100 japonskim otrokom. V New Havnu je mlada dekleta opozarjala na nevarnost raka na dojkah, na Japonskem pa je v imenu teniških igralk izrazila sožalje za žrtve potresa in tsunamija ter Japoncem namenila tudi nekaj toplih besed!

Nagrada je bila prvič predstavljena leta 1995 v spomin na ustanovitelja WTA CEO, Jerryja Diamonda, do sedaj pa jo je prejelo 11 igralk :

Arantxa Sanchez-Vicario, Gabriela Sabatini, Amanda Coetzer, Lindsay Davenport, Martina Hingis, Anastasia Miškina, Svetlana Kuznjecova, Ana Ivanović, Jelena Dementjeva, Samantha Stosur in Caroline Wozniacki!

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete