Kirilenkova osvojila Pattayo!

04.02.2013
Pattaya, Tajska – Težko bi našli superlativ, s katerim bi opisali nedeljski finale v Pattayi. Finalistki, Marija Kirilenko in Sabine Lisicki, sta gledalcem ponudili izvrsten tenis, na koncu pa je lovoriko vzdignila Rusinja!

Marija Kirilenko ve, kako je igrati v finalu Pattaye. Lani je na tajski obali proti Danieli Hantuchovi klonila po 3 nizih ter maratonskih 3 urah in 20 minutah igre, tokrat pa se je razpletlo po njenih željah – v odločilnem obračunu je po 2 urah in 37 minutah strla odpor žilave Nemke Sabine Lisicki!

Vendar ni dosti manjkalo, da bi se srečanje končalo drugače. Lisickijeva je dobila prvi niz ter v drugem na svoj servis povedla s 7:5 in 1:0. Na trenutke je izgledalo, da je Kirilenkova v povsem izgubljenem položaju, a v hipu je ta lepotica iz Moskve zablestela v polnem sijaju. Za prelomni trenutek finalnega obračuna bi lahko označili njeno eksplozijo, ko je dobila 11 od naslednjih 13 iger. Osvojila je drugi niz (6:1), v tretjem pa je povedla že s 5:2. Povrh tega je na servis Nemke imela na voljo 2 'match' žogici.

A Lisickijeva se ni predala. Uspešna je bila svoji servis igri, napravila brejk in v trenutku je ujela priključek na 5:5! Popoln preobrat ji nato ni uspel, v 'tajbrejku' je namreč dominirala Kirilenkova, ki je tako s končnih 5:7, 6:1 in 7:6(1) osvojila še šesti WTA turnir v svoji karieri, štiri lovorike je osvojila na azijski celini.

»Občutek je izjemen. Zmaga je še toliko slajša, saj sem lani tu klonila na podoben način kot je danes Lisickijeva. Nemka je igrala zares izjemno, zato sem na svoj uspeh še toliko bolj ponosna!« je po srečanju dejala trenutno 15. igralka ženske teniške lestvice.

 

PTT PATTAYA OPEN
Kraj: Pattaya, Tajska
Kategorija: International
Datum: 28. januar – 3. februar 2013
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 235.000 $
http://www.pentanglepromotions.com/Ptt-Pattaya-Open/Ptt-Pattaya-Open-2013/en/Finale:

(2) M Kirilenko (Rus) d (5) S Lisicki (Ger) 57 61 76(1)

 

pripravil: Žan Tavčar, sledite mi na Twitterju

foto: wtatour.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete