Kirilenkova razred zase, v finalu Pattaye proti Lisickijevi!

02.02.2013
Pattaya, Tajska – Vreme ga je ta teden organizatorjem turnirja v Pattayi lepo zagodlo. Lepši konec tedna je bil pravo olajšanje. Odločilni boji so (do sedaj) potekali brez večjih zapletov; v soboto smo dobili finalistki, ki se bosta udarili za lovoriko na Tajskem.

'Kirilenko express'

Marija Kirilenko, druga nosilka turnirja, se je v veliki finale uvrstila ekspresno. Romunka Sorana Cirstea, sicer četrtopostavljena igralka v Pattayi, je bila v vseh segmentih igre slabša. Rusinja je bila dominantna že na samem začetku, ko je nanizala osem zaporednih dobljenih iger ter povedla s 6:0 in 2:0. Cirstea je nato dobila naslednji dve igri ter izenačila na 2:2 v drugem nizu, a Kirilenkova je hitro nazaj ujela ritem. Do konca je dobila vse igre ter se vsega po uri in 8 minutah prebila v veliki finale.

Z uvrstitvijo v finale je ta lepotica iz Moskve ubranila veliko število WTA točk; lani je v Pattayi prav tako igrala v finalu, kjer je klonila proti Slovakinji Danieli Hantuchovi. Kirilenkova, trenutno 15. igralka sveta, je, bolje rečeno bo, kar sedem (!) od svojih trenutno 12 finalov WTA turnirjev odigrala v Aziji, v nedeljo pa bo imela priložnost že za svojo šesto lovoriko v karieri.

Lisickijeva preprečila ruski finale

V finalu bo igrala proti Nemki Sabine Lisicki. Peta nosilka je v zgodnjih sobotnih urah izločila presenečenje tega turnirja, 130. igralko sveta, Rusinjo Nino Bratičkovo. Lisickijeva je ob zmagi s 7:5 in 6:3 izstrelila osem asov, še posebej dobro je odigrala na 'returnu', saj je osvojila kar pet od 11 iger na servis nasprotnice.

Sabine Lisicki bo jutri poskušala priti do lovorike v Pattayi. Njena tekmica v finalu bo Marija Kirilenko

Sabine Lisicki bo jutri poskušala priti do lovorike v Pattayi. Njena tekmica v finalu bo Marija Kirilenko

Številke v prid Kirilenkove

Številke pričajo v prid Kirilenkove. V oči bode podatek, da se Lisickijeva ne znajde proti 'tistim najboljšim' – proti igralkam iz elitne 15 je na zadnjih štirinajstih obračunih klonila 13-krat. V isti sapi velja dodati, da njena edina zmaga prihaja iz Wimbledona 2011, ko je v četrtem krogu omenjenega 'Grand Slama' izločila takrat številko ena, Marijo Šarapovo.

Kakorkoli, igralki sta se doslej srečali dvakrat, zanimivo, še nikoli v glavnem delu turnirja. Zadnjič sta se srečali pred štirimi leti in pol, ko je v kvalifikacijah Cincinnatija slavila Kirilenkova, ki je proti Nemki slavila tudi leto prej na ITF turnirju. Oba pretekla obračuna igralk sta že šla v pozabo, nedeljski finale bo zgodba zase. Zagotovo se nam obeta zanimiv obračun!

 

PTT PATTAYA OPEN
Kraj: Pattaya, Tajska
Kategorija: International
Datum: 28. januar – 3. februar 2013
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 235.000 $
http://www.pentanglepromotions.com/Ptt-Pattaya-Open/Ptt-Pattaya-Open-2013/en/Polfinale:

(5) S Lisicki (Ger) d N Bratichikova (Rus) 75 63
(2) M Kirilenko (Rus) d (4) S Cirstea (Rou) 60 62

 

pripravil: Žan Tavčar, sledite mi na Twitterju

foto: wtatour.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete