Le kaj je na Wimbledonu zakockala Polona Hercog, tekmo kariere

05.07.2019
LONDON, V.B. - Polona Hercog, 60. igralka sveta, bi bila danes lahko ime dneva na Wimbledonu. Nasproti sebe je imela daleč slabše rangirano nasprotnico, za nameček komaj 15-letno Američanko, ki je polnila stolpce z zmagami v kvalifikacijah in v prvih dveh krogih, zasluženo so jo označili za senzacijo, sedaj lahko to oznako podvojijo, izvlekla se je iz gotovega poraza.

Polona Hercog je bila le dvakrat ob veliki prednosti točko od največjega dosežka v karieri in tudi enega največjih za slovenski tenis. V 3. krogu najbolj prestižnega turnirja na svetu - Wimbledona, je imela 6-3 in 5-2, po živčni tekmi pa je ostala praznih rok. Nazadnje je bila v 4. krogu ali osmini finala na turnirjih velike četverice Katarina Srebotnik, ta znamka žal ostaja.

Le Mima Jaušovec je bila tista, ki je dosegla največ, je zmagovalka turnirja za Grand Slam in bila je članica elite. Mima je tekmovala še za Jugoslavijo, a je Slovenka in štejemo si v čast, njeni dosežki so vedno premalo poudarjeni, premalo se zavedamo kaj je takrat vse dosegla Mima. Zmagovalka OP Francije, polfinalistka OP ZDA in OP Avstralije, četrtfinalistka Wimbledona,...6. igralka sveta,....danes smo bili priča temu, kako težko je priti do tega.

28-letna Polona je potrebovala zmago nad igralko, ki je prišla do 3. kroga turnirja na sveti travi pri samo petnajstih letih. Iz kvalifikacij, nato je premagala še Venus, Rybarikovo...ni se ustavila niti proti Hercogovi. Srednješolka je zmagala po malo manj kot treh urah igre s 3-6, 7-6(7), 7-5 ter je v drugem tednu tekmovanja, med 16 najboljšimi - seveda prvič v karieri. V naslednji 'rundi' jo sicer čaka favorizirana Simona Halep, nekdanja številka 1 in 7. nosilka, ji bo uspelo še eno presenečenje?

Zanimiva je bila izjava Cori Coco Gauff, da sploh ne ve, kdo je na njeni strani žreba, saj gre tekmo po tekmo...njen cilj je, da osvoji Wimbledon. Načrte ji je skoraj prekrižala slovenska teniška asinja. V najbolj pomebnih trenutkih se je Poloni skrajšala roka, zapravila je dve zaključni žogi v 2. nizu, v tretjem uspela izničiti zaostanek 1-4, toda...težko je, to je tenis, to je šport, Polona je žal ostala brez nagrade. 

To je bila tekma vredna osrednjega terena na sveti wimbledonski travi. 1. niz je Štajerka igrala kot 'urca', z napadalno igro je nadigrala najstnico iz ZDA, ki je imela seveda na svoji strani skoraj vse občinstvo. Na tribuni je bil pr Poloni Željko Krajan in lahko je bil zadovoljen. Ko je Hercogova povedla 2-0 je še naprej trla Američanko, vse do 5-2, potem so se začele težave. Kar malo neverjetno je bilo, kako se je ustavilo vse kar je prigarala do skorajšnjega konca. Kar naenkrat ni bilo več agresivnosti, le čakanje na napake nasproprotnice. Ja, te so se pojavile, a ne ob tistem času, ko bi si Slovenka želela. Pravi triler je na koncu dobila Gauffova, zlahka lahko označimo, da je Polona danes premagala samo sebe.

Grenkoba poraza bo ostala še dolgo. Težko je obsojati Polono, dala je vse od sebe, žal pa je bila ''kratka'' v trenutkih, ki bi jih morala dobiti in zaključiti. 

Cori Gauff je nova ljubljenka občinstva na Church Roadu. Zadnja tako mlada igralka, ki je blestela na travnatem Grand Slamu je bila Jennifer Capriati.  Pri 15-ih letih je bila v polfinalu leta 1991.


Wimbledon 2019
Kraj: London, Velika Britanija
Datum: 01.07.2019 - 14.07.2019
Žreb: S-128
Podlaga: trava
Nagradni sklad: £ 38,000,000
https://www.wimbledon.com/en_GB/draws/index.html?event=RS

3. krog:

Cori Gauff (U.S.) beat Polona Hercog (Slovenia) 3-6 7-6(7) 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete