Lep preobrat Polone Hercog za zmago v 1. krogu Wimbledona

01.07.2019
LONDON, V.B. - Prva Slovenka na letošnjem Wimbledonu je delo opravila z odliko.

28-letna Polona Hercog (60. na WTA) je v 2. krogu letošnjega Grand Slama na sveti travi. Za uvod je preobrnila potek srečanja in po izgubjenem prvem nizu premagala rahlo favorizirano, 21-letno Slovakinjo Viktoryo Kužmovo s 4-6, 7-6(5) in 7-5. Bravo Polona.

2 uri in pol stabili na terenu Slovenka in Slovakinja. Hercogova ni popustilado konca in je kljub zapravljenemu servisu za zmago pri 5-4 v 3. nizu prišla še do ene priložnosti, ki je ni več zapravila. V zelo izenačenem dvoboju je Štajerka osvojila točko več od 47. igralke sveta (115:114), kar pa je najbolj pomembno, niz več.

Polona je prišla na Wimbledon zagotovo dobro razpoložena, saj je nanizala nekaj zmag na travnati podlagi v pripravljalnem obdobju poleg tega je Slovakinjo premagala tudi lani na travi na Majorki. Slednja je v vseangleški klub prišla letos brez zmage na tej podlagi, toda vselej je nevarna na vseh in ni zastonj tako visoko na lestvici. Danes je začela bolje, takoj prišla do brejka, pa jo je Hercogova ujela na 3-3. Že v naslednji igri je Kužmovi še enkrat uspelo vzeti začetni udarec in prednost je ohranila do konca. V 2. nizu sta morali v podaljšano igro, pred tem sta držali servisne igre. Polona je v mrtvem teku ohranila mirno kri in izkoristila žogo za niz ter v tretjem delu vseskozi aktivno iskala prednost. Lepo je imela pri 5-4, ko je servirala za zmago, a se je Slovakinja še rešila. Ko je naši teniški asinji uspel še en brejk za 6-5 ni več ponovila napake in zlahka dobila 'gem' ter tudi dvoboj.

V 2. krogu Polono čaka 24-letna Američanka Madison Keys, 16. igralka sveta in četrtfinalistka Wimbledona 2015. Lani je prišla do 3. kroga, po četrtfinalu na Roland Garrosu, ko je izgubila s kasnejšo zmagovalko Asleigh Barty, pa je v London prispela brez uradne tekme na travi. edinkrat sta se med seboj pomerile pred kratkim na peščenem turnirju v Rimu, kjer je po dveh tesnih nizih zmagala Američanka.


Wimbledon 2019
Kraj: London, Velika Britanija
Datum: 01.07.2019 - 14.07.2019
Žreb: S-128
Podlaga: trava
Nagradni sklad: £ 38,000,000
https://www.wimbledon.com/en_GB/draws/index.html?event=RS

1. krog:

Polona Hercog (Slovenia) beat Viktorya Kuzmova (Slovakia) 4-6 7-6(5) 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete