Lukaš Rosol v Bukarešti do prve turnirske zmage!

28.04.2013
BUKAREŠTA, ROMUNIJA - Češki tenisač Lukaš Rosol je na ATP250 turnirju v Bukarešti dvignil prvo lovoriko v karieri.

Še ena blesteča predstava Lukaša Rosola v Bukarešti, le-ta pa mu je prinesla največji uspeh v teniški karieri. Čeh je lani na Wimbledonu senzacionalno ugnala Rafo Nadala, zmaga nad Špancem pa je bila do sedaj vrh njegove kariere. Današnji uspeh v finalu Bukarešte, ko je gladko, s 6-3, 6-2 premagal Guillerma Garcia Lopeza, pa je stopnička višje.

V Romuniji smo videli nepostavljeni finale, Rosol pa je že po zmagi v polfinalu dejal, da je ta teden za vedno v njegovem spominu. Uf, le kako se ga bo spominjal šele po današnji zmagi, ko je Španca ugnal v prvem medsebojnem dvoboju, v svojem prvem kariernem finalu ATP-jev.

27-letni tenisač iz Brna je trenutno na 48. mestu računalniške lestvice, jutri pa bo na karierno visokem. Finale je dobil po 67 minutah igre, le enkrat oddal servisno igro, sam pa uspel štirikrat odvzeti začetni udarec iz devetih priložnosti. Zmaga je čista kot solza, z dobrim prvim servisom pa si je tlakoval pot do točk, ki so mu prinesle triumf.

Dve leti starejši Guillermo Garcia-Lopez je po oktobru 2010 spet zaigral na zadnji dan tekmovanja ter izgubil drugi finale od štirih. Na tretji naslov bo moral počakati do naslednje priložnosti, do sedaj pa je bil najboljši leta 2009 v Kitzbühlu in leta 2010 v Bangkoku.

 

BRD Nastase Tiriac Trophy
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 22.04.2013 - 28.04.2013
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: € 410,200
http://brd-nastase-tiriac-trophy.ro/


Finale:

Lukas Rosol (Czech Republic) beat Guillermo Garcia-Lopez (Spain) 6-3 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Raed Krishan/atpworldtour.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete