M.Keys oddala le tri igre v finalu Adelajda, Zidanškova predala polfinale

16.01.2022
ADELAIDE, AVSTRALIJA - Zmagovalka WTA 250 turnirja v Adelajdi je Američanka Madison Keys.

Na drugem zaporednem turnirju v Adelajdi, tokrat serije WTA 250, so se v polfinale uvrstile tri Američanke in najboljša slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek. Po predaji Konjičanke še pred začetkom polfinalnega obračuna je bilo jasno, da bo lovorika romala v roke ameriške tenisačice, na koncu pa je bila najboljša Madison Keys.

Keys je v finalu izpustila le tri igre ter s 6-1, 6-2 nadigrala rojakinjo Alison Riske. Slednja je prišla v zadnji dan tekmovanja po predaji Tamare.

Po več kot dveh letih je Madison Keys spet v zmagovalnih tirnicah. Nekdanja igralka elitne deseterice je osvojila šesti turnirski naslov, v finalu je bila dominantna od samega začetka in vse skupaj je spravila pod streho v 66 minutah igre. Njeno razmerje v finalih je sedaj 6-5. 

V Adelajdo je Madison prišla kot 87. na svetovni teniški lestvici, kar je najnižje v zadnjih devetih sezonah za Američanko, ta teden pa je premagala pet nasprotnic, ki so višje uvrščene od nje. Od tega kar tri nosilke, Svitolino, Samsonovo in Gauffovo. 


Adelaide International 2
Kraj: Adelaide (AVS)
Kategorija: WTA 250
Datum: 09.01.2022 - 16.01.2022
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 239,477 USD
https://adelaideinternational.com.au/

Finale:

Madison Keys (U.S.) beat Alison Riske (U.S.) 6-1 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete