Še julija 957. na lestvici, danes junakinja US Opna - Sloane Stephens

10.09.2017
NEW YORK, ZDA - Prvič po letu 2002 sta se v finalu Odprtega prvenstva ZDA pomerili dve Američanki. Sloane Stephens je zaokrožila največja dva tedna v karieri in premagala Madison Keys s 6-3, 6-0.

Še julija je bila Sloane Stephens 957. na WTA lestvici, danes je zmagovalka OP ZDA.

Vinci, Cibulkova, Barty, Goerges, Sevastova, Venus in Madison Keys so padle pod težo igre Sloane Stephens, ki je fenomenalni mesec kronala z zmago na grand slamu v New Yorku.

24-letna Sloane Stephens je v samo eni uri finalnega dvoboja deklasirala rojakinjo Madison Keys. Slednja je padla pod težo pritiska, veliko grešila in gledalce prikrajšala boljše tekme. A to je pač finale. Obe sta se v njem znašli prvič, Stephensova pa je odigrala mirno, natančno in zlahka slavila najvelji uspeh v karieri. 

Dekle, ki prihaja iz Floride, je do sedaj v profesionalni karieri osvojila le štiri turnirje, najbolj znan od njih pa je tisti iz Charlestona, od danes naprej pa je ponosna lastnica lovorike iz turnirja za grand slam. V Flushing Meadows je prišla kot 83. igralka sveta, ker pa lani ni nastopala jo čaka velik skok na WTA lestvici. Ja, v ponedeljek bo 17. igralka sveta. Pred šestimi tedni, 31. julija, je bila Američanka komaj na 957. mestu, gre za enega največjih skokov v zgodovini tenisa. 

Stephensove ni bilo na terenih 11 mesecev, vrnila se je na letošnjem Wimbledonu, kjer je izpadla v 1. krogu, hitro je končala tudi v Washingtonu, nato pa nanizala 15 zmag iz 17 tekem. Igrala je v polfinalu Toronta in Cinccinnatija, z zmago v New Yorku pa nabrala toliko točk, da je v TOP20.

"To je najbolj neverjeten trenutek v mojem življenju. Operacijo stopala sem imela 23. januarja. Če bi mi nekdo takrat rekel, da bom zmagala na OP-ju ZDA, bi mu odgovorila, da je to pač nemogoče. Z Madison sva dolgoletni prijateljici in to je prav poseben trenutek za obe. Zelo bi ji privoščila zmago na grand slamu, a remijev v tenisu ni. Zdaj je verjetno najbolje, da kar končam kariero, saj take zgodbe ni mogoče nadgraditi," je v šali dejala Stephensova.

Najboljšega dne ni imela Keysova, kar je priznala tudi sama. "Tokrat nisem igrala najboljšega tenisa. Če že moram izgubiti, sem vesela, da sem prav proti prijateljici Sloane. Letošnje leto je bilo polno vzponov in padcev, vmes sem imela operacijo''.

 ____________________________________

US Open
Kraj: New York, ZDA
Datum: 28.08.2017 - 10.09.2017
Žreb: S-128 D-64 (ATP)
Žreb: S-128 D-64 (WTA)
Kategorija: Grand Slam
Nagradni sklad: $ 50.400.000
Podlaga: Trda
http://www.usopen.org/index.html
 

Finale:

Sloane Stephens (U.S.) beat  15-Madison Keys (U.S.) 6-3 6-0

 

pripravil: L.S.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete