Magdalena Rybarikova do naslova v Washingtonu!

05.08.2013
Slovaška teniška igralka Magdalena Rybarikova je še drugič zapored osvojila WTA turnir pod imenom Citi Open v Washingtonu in je tako sedaj na perfektnih 10:0 v glavnem mestu ZDA!

WASHINGTON, ZDA - Magdalena Rybarikova je zdržala vse nalete Nemke Andreje Petkovič in ubranila naslov v Washingtonu. Po težki borbi je na koncu slavila s 6:4, 7:6(2).! Za 24-letno Slovakinjo(39.) je to 4. lovorika na WTA turneji

Andreja Petkovič je začela silovito in je hitro povedla s 4:0 ter imela žogico za vodstvo s 5:0 v 1. nizu. Magdalena je vse to nekako preživela in dobila naslednjih 8 iger ter povedla s 6:4, 2:0. Kmalu je imela priložnost za končno zmago, saj je že povedla s 5:3, a se Andreja ni dala in je 2. niz pripeljala v tiebreak. A tam je 7. nosilka pokazala, da je trenutno boljša in Nemki prepustila le 2 točki!

"Danes sem igrala odlično in težko bi lahko bila bolj vesela. V dvoboju sem imela res nekaj dobrih trenutkov. Andreja je začela "noro" in lahko sem srečna, da sem dobila 1. niz. Ob koncu je to ponovila. Postala sem nesproščena in malo se mi je zatresla roka. V podaljšani igri sem se sprostila in odigrala na visokem nivoju. Rada igram na tem stadionu, saj se tu dobro počutim in vse deluje perfektno zame. Andreja je zelo močna in obenem zelo prijazna ter pametna punca. Sva v dobrih odnosih. Želim ji vse dobro in upam, da ne bo imela več zdravstvenih težav v prihodnje. Upam, da bo ponovna prišla med top 10 in nekoč osvojila grand slam turnir," je dejala srečna zmagovalka, ki je lani turnir osvojila brez izgubljenega niza, a ko je tokrat videla žreb, je mislila, da bo konec že proti 1. nosilki, Nemki Angelique Kerber v četrtfinalu!

Za Andrejo Petkovič, ki je imela težave s poškodbami in se je na WTA turnejo vrnila spomladi, je to drugi finale letos, pred tem je izgubila v Nuerenbergu junija.

"Za menoj je precej dober teden in lahko sem kljub porazu zadovoljna. Želela sem osvojiti naslov in se popolno vrniti na sceno, a tudi to ni slabo. Magda je dobro stopnjevala svojo igro. Ni grešila veliko in mi ni dopustila lahkih točk. To je bil res težek dvoboj, a si Magda zasluži vse čestitke za prikazano in končno zmago," je dejala uspešna povratnica na WTA turnejo Andreja Petkovič!

 

Citi Open
Kategorija : International
Podlaga: trda
Nagradni sklad: 235.000$
http://www.citiopentennis.com/


Finale :

7-Magdalena Rybarikova(SVK) beat Andrea Petkovic(NEM) 6-4 7-6(2)

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete