Rybarikova pometla s konkurenco, nov velik udarec za Američane!

05.08.2012
WASHINGTON, ZDA – V Washingtonu se turnir počasi zaključuje. V konkurenci ženskih posameznic smo že dobili zmagovalko, pri moških pa smo dobili oba finalista!

Pri predstavnicah nežnejšega spola smo bili ta teden priča pravi mali senzaciji. Nepostavljena Magdalena Rybarikova je namreč proti vsem pričakovanjem pometla s konkurenco, svoj odlični teden pa je le še potrdila z izjemnim nastopom v finalu, ko je po dobri uri igre s 6:1 in 6:1 ponižala prvo nosilko, Anastasjo Pavljučenkovo.

Rybarikova si je ta naslov nedvomno zaslužila. Na poti do lovorike je namreč izločila vse tri najvišje postavljene igralke, poleg Pavljučenkove še Chanelle Scheepers in Sloane Stephens. Impresiven je tudi podatek, da Slovakinja, trenutno 102. igralka sveta, na turnirju ni oddala niti enega samega niza!
»Ves čas sem želela biti sproščena, osredotočena sem bila le na mojo igro. Igrala sem zares dobro. Iz glave sem si izbila, da igram v finalu turnirja, tudi z nasprotnico se nisem obremenjevala in to je bil ključ to uspeha. Ko sem prišla v Washington je bila moja samozavest na dnu. Nisem pričakovala, da bom osvojila naslov, a dobro sem igrala čez cel teden, kar se je na koncu lepo izplačalo!« je po srečanju dejala vidno navdušena Slovakinja!

Anastasja Pavljučenkova je kot 1. nosilka v finalu Washingtona ujela le dve igri

Anastasja Pavljučenkova je kot 1. nosilka v finalu Washingtona ujela le dve igri

 

CITI OPEN, ATP 500
Washington DC, ZDA
Datum: Julij 29-Avgust 5, 2012
Nagradni sklad: $220,000
Podlaga: Trda
http://www.citiopentennis.com/


Finale:

Magdalena Rybarikova (SVK) d. (1) Anastasia Pavlyuchenkova (RUS) 61 61


Nemški teniški veteran Tommy Haas doživlja pravo teniško pomlad

Nemški teniški veteran Tommy Haas doživlja pravo teniško pomlad

Pri moških smo v soboto dobili oba finalista – za naslov se bosta v glavnem mestu ZDA udarila nemški veteran Tommy Haas in Ukrajinec Aleksandr Dolgopolov!

Tommy Haas, pred časom tudi drugi igralec sveta, je v polfinalu turnirja 'Citi Open' porazil prvega nosilca, domačina Mardya Fisha s 6:3 in 7:5!

34-letnik je na svoj prvi servis osvojil kar 91-odstotkov točk, ubranil pa je tudi vse tri brejk priložnosti nasprotnika. Zmago si je priigral po uri in pol igre, uvrstil pa se je še v svoj 24 finale na turnirjih serije ATP. Haasa bo v finalu izzval 11 let mlajši Aleksandr Dolgopolov. Slednji je prekinil zmagovit niz Sama Querreya, ki je pred tem dobil osem srečanj zapored. Dolgoporov in Haas se bosta pomerila prvič v karieri, stavnice pa malenkostno prednost dajejo Haasu. Zagotovo se nam obeta zanimiv finalni obračun!

 

CITI OPEN, ATP 500
Washington DC, ZDA
Datum: Julij 29-Avgust 5, 2012
Nagradni sklad: $1.049.760
Podlaga: Trda
http://www.citiopentennis.com/Polfinale:

(2) Alexandr Dolgopolov (UKR) d. (8) Sam Querrey (ZDA) 64 64
(4) Tommy Haas (GER) d. (1) Mardy Fish (ZDA) 63 75

 

Pripravil: Žan Tavčar

foto: daylife.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete