Marco Cecchinato osvojil Buenos Aires!

17.02.2019
Italijanski tenisač blesti na pesku tudi v novi sezoni!

BUENOS AIRES, ARGENTINA - 26-letni Marco Cecchinato (18. na ATP) se je na veliko sceno prebil lani, ko je osvojil 2 ATP turnirja na peščeni podlagi in premagal Novaka Đokoviča na Roland Garrosu. Do tretje lovorike v karieri je prišel danes. V finalu ATP 250 turnirja v glavnem mestu Argentine je "pometel" z domačim vrstnikom Diegom Schwartzmanom (19. na ATP). Rezultat se je glasil 6-1, 6-2! Italijan je tako še vedno 100% v finalih, Argentinec ima 2 lovoriki ob 3 porazih. V medsebojnih dvobojih je sedaj 1:1.

Marco je ves teden igral odlično in ni izgubil niza. Bil je najboljši pri izkoristku 2. servisa in izkoristku točk na 2. servis nasprotnika na turnirju. Najboljše je prihranil za finale. Diego je bil prazen po veliki zmagi nad Avstrijcem Dominikom Thiemom v polfinalu, v 2. krogu je prvič premagal našega Aljaž Bedeneta. Kljub glasni podpori občinstva je bil Italijan premočen. Vsega je bilo konec po 64 minutah igre!

Marco: "Odigral sem velik dvoboj. Bil sem osredotočen na vsako točko od začetka do konca. V prvih dveh dvobojih sem garal za zmago, v polfinalu in finalu sem dvignil nivo. Vesel sem, ker sem v svojem tretjem finalu še tretjič zmagal. Moram še izboljšati fizično moč in ostati psihološko trden"!

Diego: "Marco je igral fantastično, ni mi ponudil priložnosti za zmago. Zadovoljen sem, ker sem igral v finalu s podporo domačih navijačev. To zelo spoštujem kljub današnjemu porazu sem ponosen"!


Argentina Open
Kategorija: ATP 250
Kraj: Buenos Aires, Argentina
Datum: 11. 02. - 17. 02. 2019
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: $590,745
https://argentinaopentennis.com/atp/

Finale:

3-Marco Cecchinato (Italia) beat 4-Diego Schwartzman (Argentina) 6-1 6-2

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete