Margarita Gasparjan zmagovalka ruskega finala v Taškentu

29.09.2018
TAŠKENT, UZBEKISTAN - Margarita Gasparjan je slavila na WTA turnirju serije International v Taškentu.

Na WTA turnirju v Taškentu, kjer se je prvič v karieri do lovorike v dvojicah dokopala Tamara Zidanšek (V paru z Olgo Danilovič), je med posameznicami slavila Margarita Gasparjan.

V vseruskem finalu je bila Gasparjanova boljša od Anastasje Potapove s 6-2, 6-1 in prišla do druge turnirske zmage v karieri.

Gasparjanova, 299. igralka sveta, je druga najnižje uvrščena igralka na WTA lestvici po letu 2001, ko je na Baliju zmagala 579. na svetu Angelique Vidjaja. Leto je začela brez uvrstitve, a po zmagi v Taškentu ji ne uide TOP200, prvič po lanskem januarju.

''Ko sem prišla na turnir sem si želela le igrati, niti pomslila nisem, da lahko zmagam. Moj cilj je bil dobiti čim več tekem, niti slučajno pa si nisem mislila, da pridem tako daleč'', je povedala 24-letna Rusinja, ki je v finalu potrebovala malo več kot uro, da je nadigrala mlado, 17-letno Anastasjo Potapovo, prihajajočo zvezdnico ženskega tenisa in eno od rivalk naše mlade zvezde Kaje Juvan. To je bil tudi najkrajši finale Taškenta v njegovi zgodovini.

Margarita Gasparjan je do prvenca prišla pred remi leti v Bakuju, ko je sezono tudi končala v TOP100.


Tashkent Open
Datum: 24.09.2018 - 30.09.2018
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $250,000
Podlaga: Trda
http://www.tashkentopen.uz/

Finale:

Margarita Gasparyan (Russia) beat Anastasia Potapova (Russia) 6-2 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete