Medvedjev v tednu dni še do drugega naslova

26.02.2023
DOHA, KATAR - Daniil Medvedjev je prvi letošnji tenisač, ki je prišel do dbeh zaporenih naslovov na ATP turneji.

Daniil Medvedjev iz Rusije je prejšnji teden slavil v Rotterdamu, se vrnil na zmagovalna pota, vse to pa potrdil z zmago na ATP 250 turnirju v Dohi. V finalu je bil s 6-4, 6-4 boljši od Andyja Murrayja.

Ja, v vroči formi je Medvedjev, tudi v finalu nekdanjih prvih igralcev sveta je uspel preskočiti oviro in premagati veterana iz Velike Britanije, ki se nikako ne da in igra za svoja leta zelo, zelo dobro. 

1 uro in 47 minut je bil dolg finale v Dohi, je pa Medvedje v prvem in drugem nizu hitro ušel in si tlakoval pot do osvojenih nizov. V prvem delu je povedel 4-1, v drugem pa 3-1. Murray je do finala vse štiri dvoboje dobil po treh nizih, v obeh nizih pa mu je uspel ribrejk, kar pa vseeno ni bilo dovolj za naslov.

27-letni Medvedjev je v roke prejel 17. lovoriko na turnirjih najvišjega ranga. ''Bil je tesen dvoboj. Veter nama je zelo nagajal in sva imela kar težave, včasih sva oba igrala briljantno, nato pa slabše, na koncu pa sem zelo zadovoljen z uspehom'', je povedal ruski tenisač, ki se vrača na 7. mesto računalniške ATP lestvice.


Qatar ExxonMobil Open
Kraj: Doha (KAT)
Kategorija: ATP 250
Datum: 20.02.2023 - 26.02.2023
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 1,485,775 USD
http://www.qatartennis.org/

Finale:

3-Daniil Medvedev (Russia) beat WC-Andy Murray (Britain) 6-4 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete