Miomir Kecmanovič do prvenca v Kitzbuehlu!

14.09.2020
Mladi srbski tenisač že pušča svojo sled na ATP turneji!

KITZBUEHEL, AVSTRIJA - 21-letni srbski tenisač Miomir Kecmanovič (39. na ATP)) je veljal za talentiranega tenisača v mladinski konkurenci in to potrjuje tudi med člani na ATP turneji. Na ATP 250 turnirju v Kitzbuehlu je v finalu premagal 28-letnega Nemca Yannicka Hanfmanna (101. na ATP) s 6-4, 6-4 v nizih in tako prišel do svojega prvega ATP naslova med posamezniki! Postal je četrti igralec letos, ki mu je uspel prvenec  v letošnji sezoni ter drugi od "NextGenATP" mladeničev!

Srb je letos že nakazoval, da bi lahko osvojil ATP saj je bil polfinalist v Dohi in New Yorku. Pred 14. meseci je bil blizu zmagi v svojem prvem finalu. 

Tokrat je bil odločen, da gre do konca. Njegov nasprotnik se je tudi drugič v karieri uvrstil v finale in to preko kvalifikacij. Miomir je bil neomajen v dolgih izmenjavah z osnovne črte in je silil Nemca h krajšanju točk. Povedel je s 6-4, 2-0 in kasneje serviral za zmago pri vodstvu s 5-4. Izničil je dve brejk priložnosti Hanfmanna ter zaključil drugo "match" žogico in od veselja padel na pesek!

Miomir: "Veliko mi pomeni prvenec, trdo sem garal za to. Srečen sem, ker mi je to dokaj hitro uspelo. Lani sem bil nesrečen, ker sem izgubil finale, a sem sedaj veliko bolj izkušen in to mi je pomagalo k zmagi. Zadnja servisna igra ni bila najlepša, bilo je težko. Poskušal sem izbrisati misli, da bi lahko to bila zadnja igra dvoboja in se osredotočiti na vsako točko posebej. Na koncu se je izšlo"!


GENERALI OPEN
Kraj: Kitzbuehel (Avstria)
Datum: 08.09.2020 - 13.09.2020
Kategorija: ATP 250
Nagradni sklad: €336.680
Podlaga: Pesek
https://www.atptour.com/en/tournaments/kitzbuhel/319/overview

Finale:

Miomir Kecmanovic (Serbia) beat Yannick Hanfmann (Germany)  6-4 6-4

 

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete