Monfilsa izžvižgali, Đoković raztrgal majico

10.09.2016
NEW YORK, ZDA - Gael Monfils je v polfinalu OP ZDA uprizoril še eno v seriji bizarnih predstav, ki so jo gledalci na stadionu Arthur Ashe na trenutke nagradili z glasnimi žvižgi.

Francoski tenisač Gael Monfils je velik zabavljač in ljubljenec občinstva, a tudi podpora hitro zbledi, če navijači dobijo občutek, da se na igrišču ne trudiš po najboljših močeh. V prvih dveh nizih polfinalega obračuna z Novakom Đokovićem so bili gledalci, ki so precej bučneje spodbujali Monfilsa, priča razpadu sistema v igri francoskega tenisača, ki nikakor ni našel odgovora na udarce prvega igralca sveta.

Napetega obračuna željna publika ga je na trenutke nagrajevala z žvižgi, predsednik francoske teniške zveze Jean Gachassin se je držal za glavo. Monfils se je v nadaljevanju uspel pobrati in se celo dokopal do tretjega niza, kar je Đokovića tako razjezilo, da je strgal svojo majico znamke Uniqlo. ''To se dogaja. Včasih vidimo met loparja, drugič strgano majico. Vse v čaru borbe. Ne krivim Uniqla. Kvaliteta je zelo dobra, mimogrede,'' je pojasnil srbski tenisač.

Reakcija Novaka Đokovića po zapravljenih treh brejk priložnostih pri zaostanku s 3:5 v tretjem nizu.

Reakcija Novaka Đokovića po zapravljenih treh brejk priložnostih pri zaostanku s 3:5 v tretjem nizu.

Monfilsa je med spremljanjem obračuna za televizijsko hišo ESPN ostro kritiziral štirikratni zmagovalec OP ZDA John McEnroe. ''On je neprofesionalen, to je eden najbolj norih obračunov, kar sem jih videl,'' je izjavil strokovni komentator. Monfils je o kritiki nekdanjega šampiona spregovoril na tiskovni konferenci.

''Žalosti me, da me kritizira takšna legenda. Lahko rečem le to, John, da bi bil rad najboljši. Težko je. Trudim se po najboljših močeh. Žal mi je, če misliš, da sem neprofesionalen. Delam in se učim. Ko mi ne uspe, se poskušam pobrati. Ko mi očita, da sem neprofesionalen, to očita tudi mojemu trenerju, fizioterapevtu in celotni ekipi,'' je povedal Francoz in dodal, da je z nekonvencionalnim pristopom želel spremeniti dinamiko obračuna, potem ko je po manj kot 20 minutah že zaostajal z 0:5.

''Poskušal sem priti v njegovo glavo. Ustvariti nekaj novega. Trenerju sem dal znak, da bom poskusil z rezervnim načrtom. Sprejel sem, da je boljši in spremenil strategijo. Ni ravno akademsko, a poskusil sem zmagati. Mislim, da sem pogumen, ker sem to poskusil proti prvemu igralcu sveta.''

Đokovića je nenavadna taktika vrgla s tira in Monfils je prvi niz končal s tremi osvojenimi igrami. ''Gael je zelo nepredvidljiv. V manj kot 20 minutah sem vodil 5:0, vse je bilo super. Začelo se je pri 5:1. Ujel me je nepripravljenega, ko je samo stal tam in žogo le vračal v polje. Morda se komu zdi, da se je na trenutke obnašal nesprejemljivo, a to je bil del njegove taktike,'' je dejal prvi igralec sveta.


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete