Đokoviću očitajo popolno zlorabo pravil

13.09.2016
NEW YORK, ZDA - John McEnroe je med prenosom finala OP ZDA namigoval, da je Novak Đoković kršil pravila, ki veljajo v primeru zdravniškega premora.

Nekdanji ameriški tenisač John McEnroe, znan tudi po čustvenih izburih in epskih prepirih s sodniki, je brez dlake na jeziku. Potem ko je v polfinalu ostro okrcal Gaela Monfilsa, se je v njegovi nemilosti znašel tudi Novak Đoković. Kritiki na račun prvega igralca sveta se je pridružil tudi njegov brat Patrick McEnroe.

Đoković je v zaključku četrtega niza zahteval dva zdravniška odmora, kar je vzbudilo sum, da želi prekiniti pobudo, ki je bila močno na strani Stana Wawrinke. Švicar je protestiral pri nadzorniku obračuna, kasneje pa je pojasnil, da ga je le zanimalo, kakšno je pravilo. ''Žal mi je, Stan. Nisem mogel zdržati,'' se je kasnejšemu zmagovalcu turnirja opravičil Đoković.

John in Patrick McEnroe, ki sta dvoboj spremljala za televizijsko hišo ESPN, sta bila prepričana, da ima Đoković težave s krči, zaradi česar pa po pravilih ne bi smel zahtevati zdravniškega odmora. Uradni razlog je bila sicer poškodba prsta, ki med posredovanjem fizioterapevta resnično ni izgledal najbolje.

Brata McEnroe sta Srba obtožila, da je zlorabil pravilo, saj si je zdravniški premor privoščil pred servisom nasprotnika in ne med premorom, kot bi bilo to najbolj ustrezno. ''Popolna zloraba pravil,'' je dejal Patrick. ''Naloga sodnika je, da bi nekaj ukrenil, vendar nima poguma,'' je dodal.

Brata McEnroe sta si nato še privoščila šalo na račun srbskega tenisača, saj sta se norčevala iz dejstva, da je Đoković potreboval dva zdravniška premora (prvega pri 1:3, drugega pri 2:5). ''Potem so tu še prsti na rokah,'' sta zlobno pripomnila.


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete