Motivirani Andy Murray premagal neprepoznavnega Đokoviča in končuje sezono kot številka 1

20.11.2016
LONDON, VELIKA BRITANIJA - Najbolj pričakovani finale ob koncu teniške sezone ni ponudil tega kar smo pričakovali, čeprav je šlo prvič za neposredni dvoboj za številko 1 ob koncu sezone. Krivca sta dva, motivirani Andy Murray in bledi ter razglašeni Novak Đokovič. Britanec je zasluženo ubranil prestol, ki ga je zasedel pred dvema tednoma.

Britanski teniški igralec Andy Murray je več kot zasluženo prvak zaključnega Mastersa leta v Londonu. Za 29-letnega Škota je to prva lovorika na zaključnih turnirjih osmerice in prvič v karieri bo ob koncu sezone številka 1 svetovnega tenisa.

V velikem finalu Londona, kjer zadnja leta potekajo turnirji elitne osmerice, je Andy Murray s 6-3, 6-4 premagal večnega tekmeca Novaka Đokoviča. Srb je imel še možnost, da si nazaj povrne status najboljšega igralca sveta, zapravil pa jo je z bledo in neprepoznavno igro, ki sedaj traja že vse od finala Roland Garrosa. Od takrat naprej smo gledali dominacijo Murraya, ki je pred 14 dnevi prvič zasedel 1. mesto in ga bo obdržal tudi ob koncu sezone. 

Andy Murray zaključje najbolj uspešno teniško sezono kot zmagovalec zaključnega turnirja WTF in kot 1. igralec sveta

Andy Murray zaključje najbolj uspešno teniško sezono kot zmagovalec zaključnega turnirja WTF in kot 1. igralec sveta

24 zaporedna zmaga, nepremagan vse od septembra, lovorika za lovoriko v drugem delu sezone, s tem, da je že v peščenem delu nakazal, da je vse boljši in začenja napad na prijatelja in vrstnika, to so dejstva, ki so Škota pripeljala na teniški prestol. Murray je prav danes vpisal eno od najbolj zanesljivih zmag proti Đokoviču, roko na srce, bolj pošteno ne gre. Ciljno črto je prečkal kot velik šampion.

Zadnjo tekmo sezone sta odigrala letošnja največja akterja ATP turneje. Nole je dominiral v prvi polovici, Andy v drugi. Analiza dveh najmočnejših igralcev leta bi bila predolga, posvetimo se na kratko finalu v O2 Areni. 

Novak Đokovič, ki je bil branilec naslova, je zelo padel v formi po zmagoslavju na Roland Garrosu. V karieri je petkrat osvojil WTF, štirikrat je bil najboljši v londonski O2 Areni

Novak Đokovič, ki je bil branilec naslova, je zelo padel v formi po zmagoslavju na Roland Garrosu. V karieri je petkrat osvojil WTF, štirikrat je bil najboljši v londonski O2 Areni

Murray se je mučil v polfinalu, Đokovič pa sprehodil, to pa danes ni imelo pomena. Britanec je vseskozi igral bolj agresivno, bolj napadalno, točno je vedel zakaj je tu, na drugi strani je bil Sb precej zadaj za osnovno črto, z ranljivim drugim začetnim udarecem pa je bil brez možnosti za zmago. Gala spektakel se je prelomil po 6. igri uvodnega niza (3-3), saj je Škot začel zbirati zaporedne igre. Brejk v 8. igri je bil dovolj, da je dobil 1. niz, že v 1. igri drugega dela pa je spet šokiral tekmeca z novim brejkom. Stanje se je za Srba še poslabšalo v 5. igri. Dva brejka prednosti ob osvojenem nizu je bila velikanska prednost, ki je zadostovala za zmago. Đokovič se je prebudil šele proti koncu vendar je Britancu ostalo dovolj moči za zaključek. 

"Poseben občutek je igrati proti Novaku, in to v tako pomembnem trenutku. Pomerila sva se že na Grand Slamih, olimpijskih igrah, a posebno vesel sem, da sva se pomerila na zaključku sezone za številko ena. Zdaj sem to jaz, to je nekaj, česar nisem nikoli pričakoval'', je povedal presrečen Andy Murray.

Đokovič je Murrayu čestital za zmago in 1. mesto ob koncu sezone. ''Za mano je odlično leto'', je začel Nole. ''Zgodilo se je veliko stvari na keter sem zelo ponosen, posebej v prvih šestih mesecih. Danes sva bila oba del zgodovine in v čast mi je, da sem bil del tega dogodka. Andy je definitivno številka 1, v tem trenutku je najboljši in zasluženo je zmagal''.

''Andy je danes igral zelo dobro. Sam se nisem uspel vrniti, čeprav sem igral vse bolje. Vse skupaj je bilo prepozno''.


Barclays ATP World Tour Finals
Kraj: London, Francija
Datum: 13.11.2016 - 20.11.2016
Kategorija: ATP Finals
Žreb: S-8, D-8
Podlaga: Trda (indoor)
Nagradni sklad: € 7,500,000
http://www.barclaysatpworldtourfinals.com

Polfinale:

1-Andy Murray (Britain) beat 2-Novak Djokovic (Serbia) 6-3 6-4

   

pripravil: L.S.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete