Murray na kolenih. Marin Čilič prvič v karieri zmagal na turnirju serije Masters!

21.08.2016
CINCINNATI, ZDA - Hrvat Marin Čilič je veliki zmagovalec Mastersa v Cincinnatiju. V finalu je bil boljši tudi od zadnje čase nepremagljivega Andya Murraya.

Mojstrska teniška predstava Marina Čiliča. Hrvaški tenisač, ki se je pred kratkim razšel z Ivaniševičem in najel Björkmana, je v finalu ATP1000 turnirja uspel premagati tudi ta trenutek najmočnejšega tenisača na turneji, 2. igralca sveta Andya Murraya. Britancu je prekinil niz 22 zaporednih zmag s kočnim izidoom 6-4, 7-5

Spremljali smo atraktiven dvoboj, poln super točk, prednjačil pa je Međugorec, ki je prvič v karieri slavil na turnirjih serije Masters. Marin je eden redkih zmagovalcev turnirjev za Grand Slam v zadnjem desetletju, če seveda odmislimo veliko četvorko, toda na Mastersih do sedaj ni pogledal čez četrtfinale. Kar osemkrat se je do letošnjega turnirja v Cincinnatiju ustavil pred polfinalom, ko mu je to pre dvema dnevoma uspelo, je prišel vse do konca.

AJMO SOKOLI, je napisal Marin po veliki zmagi na kamero. Najboljši hrvaški tenisač je bil dobre volje kot že dolgo ne. Sam je pred kratkim pojasnil, da sta z Björkmanom v hitrem času naredila nekaj spremembe pri igri. Očitno je rezultat tu in to pred njegovim najljubšim turnirjem, OP ZDA, ki se začne čez 8 dni.

Andy Murray je izgubil finale Mastersa v Cincinnatiju. Pred tem je bil nazadnje poražen v finalu Roland Garrosa.

Andy Murray je izgubil finale Mastersa v Cincinnatiju. Pred tem je bil nazadnje poražen v finalu Roland Garrosa.

Andy Murray ni izgubil dvoboja vse od finala Roland Garrosa. Nanizal je naslove v Queen'su, Wimbledonu, olimpijskem turnirju, enostavno je bil nepremagljiv. A vsaka serija se enkrat konča, Britančeva se je po zaslugi ta teden fenomenalnega Čiliča. Dvakratnega zmagovalca Cincya (2008, 2011) je zlomil v velikem finalu. Le kdo bi si mislil, da bo Marin prišel vse do konca? Za nameček in slavje hrvaškega tenisa je Ivan Dodig osvojil dvojice. Zadnji Hrvat, ki je dobil teniški turnir serije ATP1000, je bil pred tem Ivan Ljubičič (Indian Wells 2010). 

''Najprej moram čestitati Andyu za zadnjih nekaj mesecev, posebej za prejšnjega v Riu. Zahvaljujem se vsem, ki so imeli ogromno dela ta teden zaradi sušenja in priprave terena zaradi dežja. Hvala ekipi, danes smo prišli do velike zmage, upam, da formo prenesem tudi v New York'' je povedal presrečni Čilič.


Western & Southern Open
Kraj: Cincinnati, Ohio
Datum: 15.08.2016 - 21.08.2016
Kategorija: ATP Masters 1000
Žreb: S-56, D-24
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 4,362,385
http://www.wsopen.com/


Finale:                               

12-Marin Cilic (Croatia) beat 1-Andy Murray (Britain) 6-4 7-5 

 

pripravil: L.S.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete