Na Hrvaškem se čaka na spektakel - finale pokala Davis z Argentino

19.09.2016
Hrvaška slavi enega največjih uspehov v tenisu. Po enajstih letih so spet v finalu Davisovega pokala, tokrat bodo drugi naslov v najstarejšem moštvenem tekmovanju na svetu lovili pred domačimi gledalci z Argentino, ki je na Škotskem strla Veliko Britanijo.

V finalu Davisovega pokala 2016 se bosta pomerili reprezentanci Hrvaške in Argentine

V boju za obstanek so favorizirane ekipe prišle do polnega izkupička. V svetovni skupi ni tako ostajata tudi Španija in Švica, prav tako Avstralci in Japonci.

VELIKA BRITANIJA - ARGENTINA 2-3
 

V Glasgowu na Emirates Areni so Argentinci izločili branilce naslova Veliko Britanijo. Južnoameričani so bili še enajstič v polfinalu v zadnjih 15 letih, v petem medsebojnem obračunu pa so Otočane premagali četrtič, tudi četrtič zapored.

Junak na Škotskem je bil Leonardo Mayer potem, ko je za najbolj pomembno točko, ki se je na koncu izkazala za eno od odločilnih, poskrbel Juan Martin del Potro s petkovo zmago nad Andyem Murrayem

Peti finale pokala Davis je Leonardo Mayer zagotovil s tem, da je po štirih nizih na kolena spravil Dana Evansa (4-6, 6-3, 6-2, 6-4). Glede na to, da so Britanci po prvem dnevu zaostajali 0-2 (izgubila sta Murray in Edmund), so se vrnili po zmagi v dvojicah (brata Murray) in Andyevi pričakovani zmagi med posamezniki. Kakorkoli, Mayer, ki je zamenjal Del Potra, je nalogo opravil v velikem slogu in 'Gauči' so se lahko veselili.

''To je zelo poseben trenutek za vse nas. Zmaga nad Britanci v Glasgowu nam pomeni zelo veliko. Leova zmaga je tista, v katero smo verjeli. Posebej sem ponosen nanj, ko se je vrnil po izgubljenem prvem nizu. Pokazal je odličen tenis, ki smo ga od njega navajeni'', je povedal kapetan Daniel Orsanic. Le ta je pripravil presenečenje, ko je Mayerja zamenjal z Del Potrom.

Argentinci se po odločilni zmagi v peti tekmi, ki jo je priigral Leonardo Mayer, veselijo finala pokala Davis

Argentinci se po odločilni zmagi v peti tekmi, ki jo je priigral Leonardo Mayer, veselijo finala pokala Davis

HRVAŠKA - FRANCIJA 3-2
 

Slavje na Hrvaškem še traja... Marin Čilič in Co. so se uspeli uvrstiti v drugi finale pokala Davis. V dvorani Krešimirja Čošiča v Zagrebu je Čilič priigral tretjo, odločilno točko, ko je s 6-3, 6-2, 7-5 premagal Richarda Gasqueta. S tem je bila Francija potolčena. Ni kaj, Gasquet se je potrudil po najboljših močeh in pokazal veliko znanja, precej iz svojega arzenala, vendar je bil prvi hrvaški lopar premočan tekmec. 

Od 25. do.27. novembra bo na Hrvaškem veliki spektakel. Pred enajstimi leti so v polfinalu pokala Davis v Splitu premagali Ruse, nato pa na ameriških tleh senzacionalno ugnali še domačine. Ja, leta 2005 so Hrvati prvič slavili v tem tekmovanju, tokrat bodo tekmo za prestižno solatno skledo odigrali pred svojimi navijači in ni se bati, da nas čaka nogometno vzdušje. 

Ob koncu vikenda so Francozi v zadnjem obračunu omilili rezultat na 2-3, a zadnja tekma je bila prez pomena. Lucas Pouille je premagal specialista za dvojice Marina Draganjo.

''To je uspeh cele reprezentance. Ne bi izpostvaljal moje zmage. Želimo obdržati ekipni duh, koncentracijo, kot smo jo imeli celo sezono, ko smo zaćeli tekmovanje v Davisovem pokalu. Sedaj sem neverjetno motiviran za zaključek sezone. Upam, da me čaka še pet turnirjev, štiri in zaključni Masters, kjer imam kar nekaj možnosti za nastop'', je bil presrečen Marin Čilič.


pripravil: L.S.

foto: Daviscup.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete