Na prireditvi »Igrajmo tenis!« več kot 250 otrok

24.05.2016
Nov začetek poletne teniške sezone je zaznamoval otroški živ žav na največjem turnirju v Sloveniji – IGRAJMO TENIS. Športni center Millenium v ljubljanskem BTC-ju je gostil najmlajše teniške igralce do starosti 11 let, hkrati pa je festival nakupa in zabave v največjem slovenskem nakupovalnem središču zbral vse generacije. Otroški vrvež ni skoparil z igrivim nasmehom in mladostno tekmovalnostjo, saj je pod okriljem Tenis Slovenije vse slovenski turnir najbolj množičen in hkrati prepleten z iskanjem teniškega znanja otrok, skorajda z vseh najdejavnejših slovenskih klubov.

Večina slovenskih teniških klubov, članov Tenis Slovenije je v organizaciji slednje in v sodelovanju s Petrolom ter ambasadorjem akcije Blažem Kavčičem, na svojih igriščih ponudila možnost brezplačnega igranja tenisa. Minuli vikend je tako v teniških klubih, ki so svoja igrišča odprli za vse željne tenisa, igralo preko 850 ljubiteljic in ljubiteljev belega športa.

Več kot 250 mladih teniških nadobudnežev se je v dveh dneh merilo v štirih kategorijah deklet in fantov, sočasno pa so tako otroci kot tudi spremljevalci lahko uživali v živahnih nagradnih igrah, ob bogati ponudbi partnerjev Tenis Slovenije in številnih drugih doživetjih.

Med najmlajšimi sta v kategoriji Mini najboljša slovenska teniška igralca postala, pri deklicah Nika Perič (TK Celje), pri dečkih pa Svit Suljič (TA Breskvar). V razred starejši in rahlo bolj izkušeni kategoriji Midi je pri deklicah zmago slavila Julija Bogatin (TK Koper), pri dečkih pa je naslov ostal v Ljubljani saj je konkurenco prepričljivo ugnal Luka Albreht (TK Olimpija). Naslov Olimpijinega upa ni neposredno povezan z zmagoslavjem nogometašev NK Olimpija isti večer, so pa vsi mladi slovenski teniški upi sodelovali pri zanimivi ideji podjetja Petrol, ki skupaj s slovenskim teniškim profesionalcem Blažem Kavčičem išče pot do najdaljšega navijaškega vala na svetu. Akcija, za katero je postavljeno spletno mesto www.valenergije.com, spodbuja slovenske športnike na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, v ta namen pa je val preimenovan v »Val energije«. Največ energije so mladi teniški igralci potrebovali v kategorijah do 10 in do 11 let, saj se v teh kategorijah že igra po uveljavljenih teniških pravilih. Dvoboji trajajo dlje kot pri mlajših kategorijah, ponavadi pa mora zmagovalec turnirja »Igrajmo tenis« zmagati pet tekem v enem dnevu. V konkurenci do 10 let je pri dekletih največ pokazala Ana Thaler (TK Olimpija), pri fantih Marko Čačkov (TK Jaki šport), v kategoriji do 11 let pa sta se turnirske zmage veselila Hana Andolšek (TK Triglav) in Iztok Lunder (TA Breskvar). Vsi zmagovalci so se še posebej razveselili nagrad, med katerimi so bile teniške torbe Babolat, darila Zavarovalnice Tilia, dobroimetje in brezplačna včlanitev v Diners Club International, dobroimetje za uporabo storitev Term Čatež ter številnih doživetij, ki jih združuje darilni paket SelectBox. Prav vsi tekmovalci na »Igrajmo tenis!« pa so imeli priložnost brezplačno uživati v vodnih norčijah Vodnega mesta Atlantis.

Ker je bil turnir za marsikoga zahteven, se mnogi niso mogli upreti mamljivi ponudbi Herbalife neodvisnega člana, ki je s promocijo napitkov, ki jih uživa tudi nogometaš Cristiano Ronaldo, vznemirila kar nekaj mladih teniških igralcev, hkrati pa osrečila tri nagrajence, ki bodo v enem mesecu pod strokovnim nadzorom poskušali ujeti pravo telesno formo za brezkrbne dni na morskih plažah. Zanimiv brezžičen sistem nadzora in testiranja teniških udarcev pa je predstavilo podjetje Babolat, ki je na trg poslalo tako imenovano »POP« zapestnico s podatkovno kartico, ki v nekaj udarcih izmeri hitrost zamaha, stil, potencial v spinu ter hkrati meri število vseh teniških udarcev. Številni obiskovalci, tudi otroci, so se med vsemi aktivnostmi lotili še testa podjetja Avtotehna Vis, z vozili Opel uradni sponzor Tenis Slovenije, ki so prikazali voznikove sposobnosti, ko le te niso primerne za vožnjo. Otroci so se zabavali, odrasli pa, upajmo, malce zamislili. 

 

pripravil: L.S.

foto. Vid Ponikvar / SPORTIDA

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete