Najboljša Rusinja Darja Kasatkina uresničila otroške sanje v Moskvi!

21.10.2018
Trenutno najvišje uvrščena ruska tenisačica na WTA lestvici je premagala vso konkurenco na domačih tleh!

MOSKVA, RUSIJA - 21-letna Darja Kasatkina (10. na WTA) v zadnjem času ni dosegala pričakovanih rezultatov, a je na domačih tleh na WTA Premier turnirju v Moskvi v vlogi 6. nosilke osvojila tako želeni turnir. V finalu je premagala presenetljivo finalistko iz Tunizije, 24-letno Ons Jabeur (62. na WTA) z 2-6, 7-6(3), 6-4 v nizih!

Dvoboj je bil zelo dramatičen saj je lanska finalistka Kasatkina že zaostajala za niz in z brejkom v 2. nizu,a je po 2 urah in 5 minutah borbe potek spreobrnila v svojo korist. Tako je postala šesta Rusinja, ki je osvojila prestižni turnir v Moskvi. Tudi njena nasprotnica Jabeur je pisala zgodovino. Postala je prva tenisačica iz Tunizije, ki je zaigrala v finalu WTA turnirja. Do tu je imela težko delo, saj je morala dobiti 3 kroge kvalifikaci, kjer je bila že blizu izpada, v glavnem delu pa je izločila še tri nosilke na poti do morebitnega prvenca na WTA turneji.

Finale je začela brez treme s podporo skupinice glasnih navijačev iz Tunizije. Močno je pritisnila na 2. servis Rusinje in z agresivno igro povedla v nizih. V 2. nizu je bilo veliko brejkov na obeh straneh, Ons je že vodila s 4-1, a se je Darja rešila tako kot v njunem edinem medsebojnem dvoboju pred tem na OI v Riju. V podaljšani igri je dobila zadnje 4 točke. Tudi v odločilnem nizu je bilo napeto toda proti koncu dvoboja se je kvalifikantki poznala utrujenost po velikem številu dvobojev ta teden in Kasatkina se je veselila velike zmage!

Darja: "Že od malega sem sanjala, da bom osvojila pokal Kremlin pred domačim občinstvom. Izredno sem srečna in še kar ne verjamem, da se je to uresničilo. Atmosfera je bila podobna kot v pokalu FED, navijači od povsod so bili izjemni. Užitek je bilo igrati in to je bistvo športa. Za preobrat se lahko zahvalim trenerju, ki je prišel na posvet in me dvignil iz dna. Ni mi jasno kako mu je to uspelo". 

Ons: "Zelo sem vesela, ker sem igrala finale. Zame je bilo naporno po dolgih osmih dvobojih, a sem vseeno hotela zmagati. Ni se zgodilo, a upam da bom z več izkušnjami to dosegla v prihodnosti"!

Darja Kasatkina je osvojila 2. WTA lovoriko, prvo na trdi podlagi. Lani je osvojila Charleston na pesku. Z uvrstitvijo med top10 se je za nameček še uvrstila na zaključni turnir v Singapurju, kjer bo v vlogi prve zamenjave. Zato ni imela veliko časa za slavje, hitro je morala na pot... .


VTB Kremlin Cup
Kategorija: ATP World Tour 250 / WTA Premier
Datum: 15.10.2018 - 21.10.2018
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: $ 936,435 / $ 932,866
http://www.kremlincup.ru/ 

Finale:

6-Daria Kasatkina (Russia) beat q-Ons Jabeur (Tunis) 2-6 7-6(3) 6-4

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete