Največji srbski zvezdnik Novak Djokovič Nadalu vzel osemletni mandat v Monte Carlu!

21.04.2013
MONTE CARLO, MONAKO - Španski peščeni teniški kralj Rafa Nadal je po osmih letih poražen na masters turnirju v Monte Carlu. Kraljevino Nadala je prekinil 1. tenisač sveta, največja 'izvozna' znamka Srbije, Novak Djokovič.

Vse od leta 2005 je 26-letni Rafael Nadal kraljeval v knežjem mastersu v Monte Carlu. 8 zaporednih naslovov spada v serijo 'neponovljivo, toda le ta se vendar enkrat konča. Na poti do osmih zvezdic v Monaku je dvakrat v finalu premagal tudi danešnjega tekmeca Novaka Djokoviča, v tretje ni šlo. Najboljši tenisač sveta je Špancu še enkrat pokazal kdo je ta trenutek glavni, tudi na pesku, če je treba. Novak je novi teniški knez Monte Carla!

V velikem finalu ATP1000 turnirja je s 6-2, 7-6(1) prekinil serijo 46. zaporednih zmaga Majorčana, sam pa osvojil turnir, ki mu kot eden redkih manjka v njegovi karieri. Na mastersih Novak lovi samo še Cincinnati, na grand slamih pa Roland Garros.

Novak Djokovič je edini, ki ima v lasti osem mastersov od devetih

Novak Djokovič je edini, ki ima v lasti osem mastersov od devetih

To je ena največji zmag Beograjčana v karieri. Premagal je verjetno njegovega največjega tekmeca in to na njegovem dvorišču. Tretja zmaga Novaka nad Špancem na peščeni podlagi, s tem pa ga je premagal v vseh treh finalih mastersov na pesku. Skupno še vedno vodi Nadal z 19-15, večino teh dvobojev pa je seveda dobil na najbolj 'umazani' podlagi (12-3).

Djokovič je fantastično odprl finale, ki je bil prestavljen za 1 uro zaradi dežja. Povedel je 5-0 in imel žogico za 6-0, kar se je v finalu peska Nadalu nazadnje zgodilo leta 2005 prav v Monte Carlu, ko je na koncu premagal Guillerma Corio. No, peščeni kralj ni dopustil kravate in je nekiliko znižal izid ter pokazal, da bo v nadaljevanju dvoboja druga pesem. In res, Rafa je ujel ritem in prvi prišel do brejka v 5. igri, vse skupaj pa pred koncem zapravil. Bitka se je razplamtela še pred tajbrejkom. Nadal je še enkrat povedel s 6-5 in serviral za 3. niz, potem pa je spet zablestel vodilni igralec sveta. Ribrejk je napravil brez izgubljene točke, v podaljšku pa povozil nasprotnika. Od zadnjih 12 točk jih je dobil 11.

Rafa Nadal poražen zapušča igrišče v Monte Carlu. To se mu ni zgodilo vse od leta 2005. Tu je slavil osemkrat zapored, to ni uspelo nobenemu tenisaču ali tenisačici na ATP ali WTA turneji

Rafa Nadal poražen zapušča igrišče v Monte Carlu. To se mu ni zgodilo vse od leta 2005. Tu je slavil osemkrat zapored, to ni uspelo nobenemu tenisaču ali tenisačici na ATP ali WTA turneji

Novak je v žep pospravil skoraj pol milijona evrov, nekaj malega od tega pa bo prepustil tudi dacarjem v Monaku, saj ima tam stalno prebivališče.

 

Monte-Carlo Rolex Masters
Kategorija: ATP World Tour Masters 1000
Datum: 14.04.2013-21.04.2013
Žreb: S-56 D-24
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: € 2,646,495
http://www.monte-carlorolexmasters.com/


Finale:

1-Novak Djokovic (Serbia) beat 3-Rafa Nadal (Spain) 6-2 7-6(1)

 

pripravil: L.S.

foto: atpworldtour.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete