Naravnost IZJEMNO. Tamara Zidanšek je V POLFINALU Roland Garrosa !

08.06.2021
PARIZ, FRANCIJA - Tamara Zidanšek je prva polfinalistka letošnjega OP Francije. Uf, kakšna tekma, Slovenija je držala pesti kot že dolgo ne in to v tenisu.

Bravo, noro, senzacionalno,... težko je opisati vstop slovenske teniške igralke v POLFINALE turnirja za grand slam v Parizu. 23-letna Tamara Zidanšek preprosto leti, uživa in pripravlja senzacijo za senzacijo ter je med štirimi najboljšimi. Zadnja Slovenka v polfinalu turnirjev velke četverice je bila legendarna Mima Jaušovec leta 1983, ko je nato obstala v finalu. Mima je trikratna finalistka pariškega slama, osvojila ga je leta 1977.

Zidanškova je v četrtfinalu nadigrala favorizirano in letos superiorno na pesku, Španko Paulo Badoso. Z natančnimi udarci je lomila voljo in samozavest vrstnice, ki se je sicer rodila v New Yorku in je trenutno 35. igralka sveta, 50 mest pred Konjičanko. Ni popustila, dolgo se je morala boriti in uspelo ji je. Točka, Igra in Zmaga, 7-5, 4-6, 8-6. VSE ČESTITKE TAMI !

Naravnost navdušujoče se je pobrala Zidanškova po dveh brejkih zaostanka (0-3) in poskrbela, da Badosa ni bila več tako samozavestna. Španki je v 7. igri sicer spet uspel brejk, ki pa ga je Tamara spet takoj izničila in še bolj strla voljo tekmice. Vse bolj je bila nervozna Španka, Tami je igrala vse bolje in tudi natančno, ni veliko grešila ter v 12. igri po 52 minutah vzela servisno igro za dobljen uvodni niz. 

Precej dobro se je držala Zidanškova v 2. nizu. Badosa je bila že čisto na pragu tega, da popusti do konca. Prednost 4-2 se je zdela visoka, Španka je iskala udarec več in ga dejansko našla. Poskušala je z močnimi udarci in ob pravem času je uspela ujeti Slovenko in v 9. igri si je z novim brejkom tlakovala pot do 2. niza. Dobila je zadnje štiri igre.

3. niz ni bil za tiste s slabim srcem. Badosa je s šestimi zaporedno dobljenimi igrami povedla 2-0, Tamari je le uspelo prekiniti niz in je z brejkom znižala ter ujela priključek. Sledile so izenačene igre, tekmovali sta katera bo bolj navdušila kljub nekaj napakam na obeh straneh. Ni tajbrejka na pariškem pesku pri 6-6 in ključna je bila 13. igra v kateri je Španka imela dve brejk žogi. Maratonska igra, na obeh straneh se je čutila napetost, a ''pohorska roka'' je zdraža vse nalete ter dokončno načela in zlomila nasprotnico. Dobila je igro na svoj servis, si v naslednji priigrala dve zaključni točki ter po skoraj dveh urah in pol izkoristila drugo.

Kakšno pravljico piše Tamara Zidanšek na Roland Garrosu, naj se nadaljuje...


Roland Garros
Kraj: Pariz (FRA)
Kategorija: Grand Sla
Datum: 30.05.2021 - 13.06.2021
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 42,661,000 EUR
https://www.rolandgarros.com/en-us/

Četrtfinale:

Tamara Zidansek (Slovenia) beat 33-Paula Badosa (Spain) 7-5 4-6 8-6

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete