Nastja Kolar evropska prvakinja v tenisu do 18 let!

24.07.2011
KLOSTERS, ŠVICA - 17-letna mladenka Nastja Kolar je evropska prvakinja v tenisu do 18 let.

Celjanka je v švicarskem podalpskem mestecu Klosters upravičila vlogo favoritke in dvignila pokal, ki pripada zmagovalki evropskega prvenstva v tenisu (U-18). Čestitke Nastja.

Kolarjeva, ki se že meri na članskih tekmovanjih in zapušča mladinsko konkurenco teniškega sveta, je tako na najboljši možni način dokazala, da je eden največjih biserov v belem športu. Zmaga na evropskem prvenstvu je krona njenega dela in odlična popotnica za prestop med najboljše tenisačice sveta.

Nastja je v Klostersu kotirala kot 6. nosilka, čeprav je bila najvišje uvščena tekmovalka na WTA lestvici  (256.). Organizatorji prvenstva pač kombinirajo uvrstitev na WTA in ITF lestvici, a vse skupaj sploh ni pomembno. Novica dneva je, da je Nastja Kolar evropska prvakinja, v finalu pa je deklasirala Ukrajinko Sofijo Kovalets s 6-1, 6-2.

Članica TK AS Litija je včeraj po polfinalni zmagi izjavila: ''Turnir v Klostersu je organiziran na najvišjem nivoju. Do sedaj sem igrala odlično in za mano je odličen teden. S Sofijo sem že nekajkrat igrala. Je zelo hitra, obe pa imava dober forehand in bekend''.

Današnji finale je bil v znamenju Kolarjeve, ki je dobesedno deklasirala Ukrajinko, ki ji polfinala ni bilo potrebno igrati, saj ji je tekmica predala. Kovaletsova, sicer 412. na WTA lestvici,  je sicer upala, da bo v finalu zmagala, saj je pred tem Nastjo premagala dvakrat, a je bila daleč od uspeha.

Matej Leljak in Nik Razboršek sta igrala v finalu dvojic (U-18)

Matej Leljak in Nik Razboršek sta igrala v finalu dvojic (U-18)

Slovenska odprava se tako iz Klostersa vrača nasmejana. Poleg Nastje, ki se je okitila z naslovom evropske prvakinje, sta v finalu dvojic igrala tudi Nik Razboršek in Matej Leljak. Za nameček in osvojeno 3. mesto pa sta poskrbela še enkrat Nastja Kolar, ki je bila s Tjašo Šrimf polfinalistka v dvojicah ter Nik Razboršek, ki je tekmovanje v posamični konkurenci končal v polfinalu.

 

pripravil: L.S.

foto: tennisklosters.ch

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete