Nastja Kolar in Tamara Zidanšek suvereni v polfinalu. V nedeljo Slovenki v boju za naslov.

27.06.2015
V gruzijskem Telaviju in švicarskem Lenzerheideju bosta slovenski teniški igralki Tamara Zidanšek in Nastja Kolar igrali za naslov na ITF turnirjih. Bravo punci in srečno v finalu!

LENZERHEIDE, ŠVICA -  V smučarskem središču Lenzerheide v Švici, je Nastja Kolar po dolgem času spet prikazala igre, kot smo od nje pričakovali. 20-letna Celjanka je v velikem finalu 25,000 USD vrednega ITF turnirja na pesku.

Kolarjeva, 224. igralka sveta in 1. nosilka upravičuje vlogo prve favoritinje v Lenzerheideju. Nekoč daleč najboljša slovenska mladinka letos ni uspela sestaviti odličnih izidov, a ta teden je obrnila ploščo. Suvereno je slavila v polfinalu in 6-4, 6-1 deklasirala 5. nosilko, 27-letno Giulio Gatto-Monticone. Italijanka, 266. na WTA lestvici, ni imela prav nobenih možnosti v tekmi z Nastjo, ki bo v finalu lovila 5. karierno lovoriko, prvo v letošnji sezoni.

Njena nasprotnica v finalu bo zmagovalka polfinalnega obrračuna med domačinko Amro Sadikovic in 2. nosilko Terezo Martincevo iz Češke.

Polfinale:

Nastja KOLAR (SLO) [1] 6-4 6-1 Giulia GATTO-MONTICONE (ITA) [5]


TELAVI, GRUZIJA - Fantastične igre v guzijskem telaviju pa prikazuje komaj 17-letna Tamara Zidanšek

17-letna Konjičanka, 662. igralka sveta in 7. nosilka je v polfinalu 10,000 USD vrednega peščenega ITF turnirja vpisala deveto zaporedno zmago. Ena najbolj pesrspektivnih tenisačic sveta je v polfinalu oddala samo tri igre, dobesedno je deklasirala vrstnico Marjam Bolkvadze s 6-2, 6-1, ki je bila postavljena celo za 1. nosilko. Gruzijka, 572. na WTA lestvici je lahko le opazovala šov Konjičanke, ki se bo v velikem finalu merila s 3. nosilko, 19-letno Belorusinjo Sadafmoh Tolibovo (665. na WTA). Slednja je v četrtfinalu izločila Pio Čuk in Tamara ima še razlog več, da ji ukrade lovoriko in v vitrino doda že tretjo v karieri.

Polfinale:

Tamara ZIDANSEK (SLO) [7] 6-2 6-1 Mariam BOLKVADZE (GEO) [1]

 

pripravil: L.S.

foto: Bojan Matevžič

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete