Tretji zaporedni ITF finale za izjemno Tamaro Zidanšek

04.07.2015
TELAVI, GRUZIJA - Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je uvrstila v tretji zaporedni finale turnirjev serije ITF in nanizala že 14 zaporednih zmag.

Komaj 17-letna Tamara Zidanšek (675. na WTA) na ITF turnirju v Telaviju zmaguje po tekočem traku. Potem, ko je slavila na Bolu, je prejšnji teden dvignila lovoriko v Telaviju, tudi ta teden pa je v finalu. 14. zaporednih zmag ima Konjičanka na svojem računu, jutri pa bo lovila že četrti naslov v karieri, tretjega letos in tretjega zaporednega.

'Tami' je prečrtala še Rusinjo Amino Anšbo. V polfinalu 10,000 USD vrednega ITF turnirja na pesku je bila tenisačica brez uvrstitve na WTA lestvici brez vsakršnih možnosti proti šestopostavljeni Zidanškovi, ki je zmagala s 6-2, 6-3, razmerje točk na koncu pa je bilo kar 63:39. 

Varovanka trenerja Zorana Krajnca do finala ni oddala niza, tudi v borbi za naslov pa bo rahla papirnata favoritinja, saj so višje postavljene izpadle že v zgodnji fazi tekmovanja. Le to bo morala potrditi v nedeljskem finalu, kjer ji bo nasproti stala ta teden zanesljiva 19-letna Madžarka Szabina Szlavikovics, 717. tenisačica sveta. Madžarka bo napadala prvi naslov v karieri.

Srečno Tamara v finalu !

Polfinale:

Tamara ZIDANSEK (SLO) [6] 6-2 6-3 Amina ANSHBA (RUS)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete