Neustavljivi kralj peska Rafael Nadal do 7. naslova v Barceloni!

29.04.2012
BARCELONA, ŠPANIJA - Španski teniški matador Rafael Nadal je še sedmič osvojil Barcelono in tako postal edini igralec, ki je osvojil 2 različna turnirja vsaj sedemkrat!

2. igralec sveta in verjetno najboljši igralec na peščeni podlagi v zgodovini Španec Rafael Nadal, je v finalu ATP 500 turnirja v Barceloni po tesnem obračunu premagal neugodnega rojaka Davida Ferrerja s 7:6(1), 7:5 v nizih. Ferrer je tako še četrtič ostal praznih rok v Barceloni. Za Nadala je to prektično 7 naslov zapored, saj je od leta 2005 vedno dvignil zmagovalno trofejo, leta 2010 pa ni nastopil!

Španca sta se pomerila 18 v karieri, od tega 6 x v finalih. Razmerje zmag in porazov je 14:4 za Rafaela, ki ni izgubil nobenega finala proti Davidu!

Za razliko od lani je Ferrer tokrat nudil dostojen odpor, a je Nadal v ključnih trenutkih pokazal, zakaj je težko premagljiv na peščeni podlagi. V 1. nizu je obema uspel po en brejk, Nadal je rešil kar 5 brejk priložnosti Ferrerja v 12 igri, na koncu pa je suvereno dobil podaljšano igro, kjer je Ferrer osvojil le točko. Prvi niz je trajal kar 93 minut!

V 2. nizu sta oba po 2 x izgubila servis, do zadnje 12 igre, ko je Rafael še s 3 brejkom končal dvoboj. Tudi drugi niz bi se lahko končal v rokah Ferrerja, ki je serviral pri vodstvu s 5:4, a je slabo zaključil smeš pri mreži in Nadala vrnil v igro, sam pa je psihološko padel!

Dvoboj, ki se je igral le 2 niza je trajal 2 uri in 41 minut!

"To je bil zame najtežji dvoboj na peščeni podlagi v tej sezoni. David te vedno pripelje do limita. Nekaj točk je bila prava loterija in takrat je bila sreča na moji strani," je bil skromen Rafael Nadal.

Rafael Nadal je tako prišel do 48. ATP lovorike v karieri!

"Kot vedno, Rafa. Izgubil sem že 4 x, a 4 x proti največjemu," je dejal David Ferrer, ki je letos že osvojil 3 ATP turnirje!

Samo Roger Federer in Novak Djokovič sta do sedaj premagala Rafaela Nadala v finalih turnirjev na peščeni podlagi... .

 

Barcelona Open BancSabadell
Kategorija: ATP World Tour 500
Datum: 23.04.2012-29.04.2012
Žreb: S-56 D-24
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: € 1,627,500
http://www.barcelonaopenbancsabadell.com/Finale :

Rafael Nadal(ŠPA) : David Ferrer(ŠPA) 7:6(1),7:5

 

foto : images. google

pripravil : Marjan B

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete