Tamara Zidanšek zasijala v Melbournu, Aljaž Bedene in Dalila Jakupovič izpadla!

15.01.2019
Trenutno najboljša slovenska tenisačica Tamara Zidanšek je Sloveniji prinesla prvo zmago v glavnem delu na turnirjih serije WTA v letošnji sezoni!

MELBOURNE, AVSTRALIJA - 21-letna Tamara Zidanšek (78. na WTA) se ni ustrašila igranja na osrednjem igrišču (Margaret Court) proti nasprotnici, ki je imela podporo domačega občinstva. V 1. krogu grand slam turnirja OP Avstralije, je bila v dveh nizih boljša od 24-letne naturalizirane domačinke Darie Gavrilove (41. na WTA) s 7-5, 6-3! ČESTITKE!!!

Čeprav je Tamara boljša na peščenih igriščih, je tokrat prikazala odlično igro na trdi podlagi. Bila je zelo trdna na svoj servis v ključnih trenutkih, saj je imela Avstralka kar 16 priložnosti za odvzem servisa, a je izkoristila le 2. Slovenka je bila veliko bolj uspešna v tem elementu in je realizirala 4 od 7. 1. niz je bil izenačen vse do zadnje 12. igre, ko je Gavrilova izgubila servis in s tem tudi niz. V 2. nizu je bila prelomna 4. igra. Takrat je Tamara povedla z brejkom in prednost obdržala do konca. Dvoboj je trajal uro in 45 minut. Zidanškova je dosegla prvo zmago letos, Daria ima 3 poraze brez zmage. Slovenko sedaj čaka dvoboj s 4.nosilko turnirja, enako staro Japonko Naomi Osako (4. na WTA), eno od favoritinj za naslov!

Tamara Zidanšek si je priigrala najmanj 70 WTA točk in prejela 105,000AUD (66,000 evrov) denarne nagrade!


29-letni Aljaž Bedene (67. na ATP) je tako kot Polona Hercog zaigral na glavnem igrišču (Rod Laver Arena) kar bo v prihodnosti slovenskega moškega tenisa verjetno znanstvena fantastika, a pustimo se presenetiti in se morda le najde kakšen bodoči mladi up, ki bo nadomestil generacijo, ki je postavila mejnike v tem desetletju. Slovenec je igral proti 4. igralcu sveta, vodilnemu nove generacije svetovnega tenisa, ki je osvojil zaključni ATP turnir v Londonu ob koncu sezone 2018. 21-letni Nemec Alexander Zverev (4. na ATP) je bil boljši s 6-4, 6-1, 6-4 v nizih.

Razlika me top 10 igralci in ostalimi se vidi v trdnosti pri igri na svoj servis, kjer ponavadi že vsak brejk pomeni izgubo niza. Alexander je diktiral tempo in močno pritisnil na Aljažev drugi servis in slednji je imel posledično le 24% odstotni izkoristek, saj je to slabši del njegove igre. 6x je izgubil začetni udarec, sam je dvakrat prišel do brejka, a to ni bilo dovolj za osvojitev niza. V sami igri je kar dobro pariral renomiranemu nasprotniku, igrala sta malo manj kot 2 uri. V letošnji sezoni še nima zmage, sicer je 6x igral na OP Avstralije in še ni okusil zmage.

Zverev: "To je bil moj prvi dvoboj na turneji letos.Po izgubljenem servisu v 1. nizu sem se nekako prebudil in mislim, da sem zelo dobro odigral do konca. Telo je v dobrem stanju, še čutim nekaj bolečin v gležnju, a bo iz dneva v dan bolje"!

Aljaž: "Začel sem zelo dobro tako kot sem si zamislil, a po vodstvu z brejkom me je zmanjkalo in šele v 3. nizu sem znova igral na nivoju. Razočaran sem, ker bi lahko bilo boljše, zadnje čase se mi prevečkrat dogaja, da začnem dobro ter nato popustim"!

Aljaž Bedene je osvojil 10 ATP točk in prejel 75,000AUD (47,000 evrov) denarne nagrade!


27 letna Dalila Jakupovič (83. na WTA) je prvič zaigrala v glavnem delu Melbourna in je bila verjetno prisotna trema. Slovenka letos še ni našla forme iz zadnjega dela sezone 2018 in tudi tokrat je bila nemočna. Njena vrstnica Italijanka Camila Giorgi (18. na WTA), je bila uspešnejša s 6-3, 6-0 v nizih!

Dvoboj mora Dalila hitro pozabiti saj je bila slabša v vseh elementih teniške igre, servis ji nikakor ni stekel (7 dvojnih napak) in za slovo je prejela še teniško "kravato". Vse skupaj je trajalo le 53 minut. Veliko je k temu botrovala tudi bolezen (vročina), ki je prejšnji teden oddaljila slovensko igralko od teniških igrišč in je sedaj fizično v slabšem stanju. Nastopila bo še v igri dvojic, kjer se dobro ujame z Rusinjo Irino Kromačevo.

Dalila Jakupovič je dobila 10 WTA točk in prejela 75,000AUD (47,000 evrov) denarne nagrade!


Australian Open
Kategorija: Grand Slam
Datum: 14.01.2019 - 27.01.2019
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 60,500,000 avstralskih dolarjev
http://www.ausopen.com/index.html

1. krog:

Tamara Zidansek (Slovenia) beat Daria Gavrilova (Australia)  7-5 6-3
4-Alexander Zverev (Germany) beat Aljaz Bedene (Slovenia)  6-4 6-1 6-4
27-Camila Giorgi (Italia) beat Dalila Jakupovic (Slovenia)  6-3 6-0

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete