Nišikoriju četrta zaporedna 'kitara' v Memphisu

15.02.2016
MEMPHIS, ZDA - Japonec Keji Nišikori je četrtič zapored slavil na ATP turnirju v Memphisu, skupaj pa ima sedaj na računu 11 lovorik.

Keji Nišikori je prišel do zgodovinskega rezultata na ATP250 teniškem turnirju v Memphisu. Tekmece je pokoril že četrtič zapored, letos pa je v finalu s 6-4, 6-4 premagal tudi senzacijo Taylorja Fritza.

Nišikori je šele četrti aktivni tenisač, ki se lahko pohvali s štirimi zaporednimi zmagami na enem turnirju. To je uspelo le Federerju, Nadalu in Đokoviču.

Japonski teniški zvezdnik je spet našel prave note v ameriškem glasbenem mestu. V finalnem nastopu je zadel 9 asov in ustavil pravljični teden 18-letnega Američana, ki se je prebil v veliki finale v njegovem šele tretjem nastopu na ATP turnirjih. 

''Fantastičen občutek je zmagati tudi četrtič zapored. Cel teden sem se trudil, da ne bi preveč razmišljal o tem. Nisem čutil pritiska, tudi v finalu ne. Začel sem bolj slabo, a sem kasneje ujel ritem. V zadnjih igrah na svoj servis sem mu pustil le nekaj točk'', je povedal Nišikori, ki je izdal, da je s Fritzem nekajkrat treniral v Kaliforniji, prav to pa mu je pomagalo tudi do zmage. 

Fritz je v finalu dobil prvih 12 točk od 14, vendar se je bolj izkušeni Japonec, tudi finalist OP ZDA pred dvema letoma, vrnil in tehtnico prevesil na svojo stran. Po lanskem Washingtonu se spet lahko pohvali z naslovom, skupaj enajstim v karieri. Je tudi prvi, ki je v Mephisu slavil štirikrat zapored, 4 lovorike, sicer ne zapored, pa ima le še legendarni Jimmy Connors (1978-79, '83-84).26-letnik je domov odnesel nekaj več kot 100,000 USD in 250 točk.

18-letni Taylor Fritz je novo upanje ameriškega tenisa. V Mephisu je spisal prvo pravljico v karieri.

18-letni Taylor Fritz je novo upanje ameriškega tenisa. V Mephisu je spisal prvo pravljico v karieri.

Na drugi strani je Taylor Fritz vpisal največji rezultat kariere. Od sedaj naprej je 18-letnik tudi v TOP100. Le štirje Američani so bili v zadnjih 30 letih tako mladi v prvi stoterici (Agassi, Chang, Roddick, Sampras). V letošnjem letu je izmed najstnikov do finala prišel še Borna Čorič (Čenaj). Ne Hrvatu, niti Američanu ni uspelo, da bi bil prvi 'teenager', ki bi po Marinu Čiliču in New Havnu 2008, prišel do naslova na turnirjih serije ATP. 


Memphis Open
Kategorija: ATP 500
Kraj: Memphis, ZDA
Datum: 8. 2. 2016 - 14. 2. 2016
Žreb: S-28, D-16
Podlaga: Trda (indoor)
Nagradni sklad: 618,030 $
http://www.memphisopen.com/Finale:

1-Kei Nishikori (Japan) beat Taylor Fritz (U.S.) 6-4 6-4           

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete