Marina Eraković v Memphisu dokončala pravljico!

24.02.2013
MEMPHIS, ZDA - Marina Eraković je bila še dojenček, ko je zadnja Novozelandka osvojila naslov na teniškem WTA turnirju - ta dolg niz brez uspeha igralk z drugega dela sveta pa se je končal v soboto zvečer. V finalu moške konkurence se bosta udarila Japonec Nišikori in Španec Lopez.

Finale ženskega WTA turnirja v ameriški zvezni državi Tennessee res ni bilo pravljično, ker je Nemka Sabine Lisicki predala še pred koncem, je pa pravljično za Novozelandko Marino Eraković, ki je prvič  v karieri prišla do  turnirskega naslova.

Erakovićeva je pred tem izgubila dva finala in je seveda upala na pregovor 'v tretje gre rado', ko se je merila z Nemko Sabine Lisicki. Po super prvem nizu, ki ga je dobila s 6-1, je njena tekmica predala zaradi bolezni in slavje Marine se je lahko  začelo. ''Res škoda,  da nisem uspela dokončati dvoboja'', je povedala Nemka. ''Vso energijo sem dala v tekmo, a žal nisem zmogla več nadaljevati. Slabo sem se počutila že zadnje tri dni. Brez dvoma je imela Marina za sabo izjemen teden in si je naslov več kot zaslužila''.

Marina Eraković je prva novozelandska tenisačica po letu 1989 in Belindi Cordwell, ki je zmagala na WTA Touru. ''Mislim, da je to dobro za novozelandski tenis. Smo majhna država  z le 4 milijoni prebivalci in tenis ni najbolj popularen šport, toda kamorkoli pridem in odgovorim, da sem iz  Nove Zelandije pravijo, da je to ena najlepših destinacij na svetu. Veliko 'kivijev' me podpira, ko sem na turnirjih  po svetu, to je res lep občutek'', je povedala novopečena zmagovalka. Ja, Novo Zelandijo lahko mirno primerjamo z našo deželico in pridemo do zaključka, da živimo na enem od najlepših krajev na zemeljski obli.

Feliciano Lopez ej nazadnje dvignil lovoriko februarja 2010

Feliciano Lopez ej nazadnje dvignil lovoriko februarja 2010

Moški finale bosta začinila Feliciano Lopez  in Keji Nišikori

47. igralec sveta Feliciano Lopez je v polfinalu ATP 500 turnirja v Memphisu s 6-2, 3-6, 6-3 izločil Denisa Istomina ter se je tako znašel v osmem finalu kariere (2-5). 31-letnik seveda upa, da bo nedeljo prekinil triletni post brez lovorike, ko se bo pomeril z Japoncem Kejem  Nišikorijem.

Za Nišikorija bo to peti finale,  z Lopezom pa se je pomeril le enkrat in izgubil. Vsekakor bo v finalu Japonec rahel favorit proti levorokemu Špancu, vsekakor pa bo tudi bolj spočit. Lopez je moral v polfinalu  igrati tri nize, Nišikori pa je na terenu preživel le 37 minut. Po dobljenem prvem nizu s 6-4, mu je  Avstralec Marinko Matošević predal  zaradi poškodbe stopala. ''Marinko je igral zelo dobro v prvem nizu. Imam kar srečo, da sem bil tako kratek čas na terenu in bom v finalu  bolj spočit. Moram priznati,  da sem ta teden vse dvoboje igral zelo dobro'', je povedal Japonec, ki ima v finalih razmerje 2-2.

 

 

U.S. National Indoors Tennnis Tournament / U.S. National Indoors Tennis Championship
Kategorija: ATP World Tour 500 / WTA International
Datum: 18.02.2013 - 24.02.2013
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: $ 1,212,750 / $ 235,000
http://www.memphistennis.com/home


Finale (ženske):

Marina Erakovic (New Zealand) beat 3-Sabine Lisicki (Germany) 6-1 0-0 (Lisicki retired)

Polfinale (moški):

Feliciano Lopez (Spain) beat Denis Istomin (Uzbekistan) 6-2 3-6 6-3
5-Kei Nishikori (Japan) beat Marinko Matosevic (Australia) 6-4 (Matosevic retired)

 

pripravil: L.S.

foto: atpworldtour.com, wtatour.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete