Nizozemski teniški igralec Yannick Ebbinghaus kaznovan zaradi igranja stav!

11.06.2013
Yannick Ebbinghaus je suspendiran na 6 mesecev in kaznovan z 10.000$ globe zaradi nedovoljenega igranja stav na teniške dvoboje od protikorupcijske komisije!

Po poročanju združenja, ki skrbi za inkrediteto tenisa (TIU), je 23-letni Yannick Ebbinghaus  (1158.) kršil 67. člen protikorupcijskega pravilnika v času od maja 2012 do februarja 2013. Omenjeni člen igralcem prepoveduje kakršnokoli direktno ali indirektno igranje stav na teniške dvoboje. Nizozemec bo dobil 3 mesece pogojno od skupne kazni, če v prihodnosti ne bo kršil pravilnika o stavah in bo obiskoval protikorupcijski program.

Od 10.000$ denarne kazni bo Yannick plačl le polovico, če bo sodeloval s TIU pri ozaveščanju ostalih o nedovoljenih stavah. Prejšnji teden je združenje TIU, ki je bilo ustanovljeno od športnega dela zbora grand slam turnirjev, teniških organizacij ITF, ATP in WTA, objavilo, da je z doživljenjsko izključitvijo kaznovalo ruskega tenisača  Sergeja Krotiouka, zaradi prirejanja rezultatov dvobojev.

34-letni Rus(749.) mora plačati tudi 60.000$ kazni in je postal tretji igralec v zadnjem letu, ki je iz tenisa izključen za vedno. Yannick Ebbinghaus je igral v glavnem le na turnirjih serije futures, z nagradami pa je do sedaj zaslužil le 5.682$!

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete