Nora turneja: Blaž Kavčič v tretjem zaporednem finalu Challengerjev po status prvega Slovenca!

28.06.2014
NAN ČANG, KITAJSKA - Neverjetna azijska turneja serije ATP Challengerjev je za 27-letnim Blažem Kavčičem. Ljubljančan se je uvrstil v tretji zaporedni finale, s tem, da je prva dva že dobil.

Kaj takšnega ni uspelo še nobenemu slovenskemu tenisaču. V treh tednih trije finali s turnirjev serije ATP Challenger, to je izkupiček neverjtenega Blaža Kavčiča na azijski turneji. Ljubljančana ne ustavi nič, ne vročina, ne tekmeci, ne dva dvoboja v enem dnevu, ki jih je moral odigrati danes zaradi včerajšnjega slabega vremena,...

Še več, po jutranji zmagi v četrtfinalu, je trenutno 98. igralec sveta čez nekaj ur osmešil Južnokorejca Hjeon Čunga (299. na ATP) v polfinalu. Azijca je počistil v samo 43 minutah s 6-0, 6-1 ter bo lovil 12. naslov na Challengerjih, tretjega zaporednega v treh tednih in v zadnjih letih v bojih za naslov sploh ne pozna poraza. Bravo Blaž in srečno jutri v finalu!

S komaj 18-letnim Južnokorejcem je Kavčič osvojil prav vse točke na 1. servis, 70% na drugega, niti slučajno pa ni dovolil, da se tekmec dokoplje do žogice za brejk. Tekma je bila enostranska, kar je prcej dobro, da se slovenski teniški as ni preveč utrudil za jutrišnji finale 50,000 USD vrednega dogodka z 29-letnim Japoncem Goem Soedo, 109. na ATP lestvici.

Ja, prava vrednost Kavčiča na kitajskem Challengerju se bo pokazala v nedeljo, ko bo kot 2. nosilec igral s prvopostavljenim tenisačem iz Tokia, ki je v karieri zaslužil podobno vsoto kot on, nekaj več kot 1 milijon USD. Statistika je na strani varovanca trenerja Blaža Trupeja, ki je dobil vsa tri medsebojna srečanja. Prvega leta 2007 na Challengerju v Tasmaniji, nato še v 1. krogu OP Avstralije 2010, letos pa boj za četrfinale Sydneya, vsi pa so bili na trdi podlagi, kot je tudi v Nan Čangu.

Finale mu prinaša 55 točk in 4,240 USD, morebitni naslov pa dodatek, ki bi ga čez 10 dni postavil na vodilni položaj na ATP lestvici med slovenskimi tenisači, to pa je trdno v TOP80. najvišjo uvrstitev je Blaž dosegel avgusta 2012, ko je bil 68. igralec sveta. 

 

ATP Challenger Nanchang
Kraj: Nan Čang (KIT)
Datum: 23.06.2014 - 29.06.2014
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni Sklad: $50.000


Polfinale:

2-Blaz Kavcic (Slovenia) beat Hyeon Chung (South Korea) 6-0 6-1
 

pripravil: L.S.

foto: L.S.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete