Novak Đokovič podira rekorde. 5. Indian Wells in izenačitev Nadalovega rekorda v Mastersih.

20.03.2016
INDIAN WELLS, ZDA - Rekordi, rekordi,...tako bi lahko naslovili novo slavje velikega srbskega prvaka Novaka Đokoviča. Osvojil je že 5. Indian Wells, na lestvici Masters lovorik pa ujel Nadala pri št. 27.

Poleg vsega naštetega je največja znamka Srbije Novak Đokovič največkrat zmagal na Mastersu v kalifornijski puščavi, ki je na sporedu vse od leta 1987. Do sedaj je bil izenačen s Federerjem, kateremu se je pridružil po zaporednih slavjih, sa je tu najboljši tretjič v nizu.

Kaj reči o finalu? Od prve točke do zadnje je prvi tenisač sveta dominiral v vsem sijaju, po malo več kot uri je Kanadčana Milosa Raonica odpihnil s 6-2, 6-0!

Đokovič je najboljše prihranil za zadnji dan prvega ATP1000 turnirja sezone v vrtovih Indian Wellsa. Zanesljiva zmaga za nov velik naslov. Dvoboj ni ponudil nobene napetosti, saj je bil Srb dva razreda boljši od 12. nosilca črnogorskega porekla. Uvodni niz je rešil s pobegom na 4-0, v drugem pa je Raonicu zavezal t.i. kravato oz. ga je pustil na 'ničli'. Res neprijetno mora biti igralcem, ko igrajo proti tako dominantnemu tekmecu kot je Đokovič. Redki so, ki lahko parirajo njegovi igri, ko je ta v najboljši izvedbi, zmaga pa za vsakega postaja že znanstvena fantastika. Raonic je danes po koncu uvodnega dela imel tudi zdravniški odmor in očitno ni bil 100%, v takšnih okolišinah pa je rezultat na dlani.

Novak Đokovič ne pozna poraza z Milosem Raonicem (6-0)

Novak Đokovič ne pozna poraza z Milosem Raonicem (6-0)

Nola ostaja perfekten v dvobojih z Raonicem, dobil je vseh šest, oddal pa je le en niz. 28-letnik ima sedaj v vitrini že 62. lovorik, od tega 11 s turnirjev za Grand Slam in 27 iz Mastersov, ki spadajo med te, ki jih dobijo le vrhunski igralci. Sedaj se odpravlja v Miami, kjer se naslednji teden začenja še en ATP1000 dogodek. Tam bo nastopil tudi Roger Federer, ki je okreval po manjši operaciji. O tem, kdo je prvi favorit, verjetno ni potrebno izgubljati besed - Novak Đokovič.

 

BNP Paribas Open

Kategorija: ATP Masters 1000
Kraj: Indian Wells, Kalifornija
Datum: 10. 3. 2016 - 20. 3. 2016
Žreb: S-96, D-32
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 6,134,605 $
http://www.bnpparibasopen.com/ 

Polfinale:

1-Novak Djokovic (Serbia) beat 12-Milos Raonic (Canada) 6-2 6-0     

 

pripravil: L.S.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete