Odličen začetek kvalifikacij OP ZDA za Petro Rampre!

21.08.2013
NEW YORK, ZDA - 33-letna slovenska teniška igralka Petra Rampre je zelo dobro začela kvalifikacije na zadnjem Grand Slamu sezone v New Yorku.

Petra Rampre je v 1. krogu kvalifikacij OP ZDA s 6-0, 6-4 izločila neugodno Tajvanko Kaj-Čen Čangovo.

Rampretova je že najmanj ponovila svoj karierni uspeh v Flushing Meadowsu, seveda pa glavnega dela ne bo izpustila kar tako od rok. Borbena Žirovka je lepo presenetila in 132. igralko sveta iz Tajvana, ki je že dvakrat igrala v 2. krogu OP ZDA.  V uvodnem nizu je tekmici celo zavezala kravato. Res, da Azijka ni stopila na teren že vse od Roland Garrosa, a gre za izjemno igralko, ki je bila že na 82. mestu WTA lestice. Uvodni del je bil popolnoma v domeni Petre, ki je  trikrat vzela servis in osvojila skoraj dvakrat več točk. V nadaljevanju je bilo bolj tesno, slovenska tenisačica pa je pokazala svojo moč v najbolj pomembnem trenutku. V 10. igri je drugič v nizu prišla do brejka in slavila pomembno zmago.

V 2. krogu Petro čaka 19-letna Uzbekistanka Nigina Abduraimova, ki je na 253. mestu računalniške lestice. Tekmica je še kako premagljiva.  V kolokor bo Rampretova igrala kot zna, se bomo lahko veselili najmanj uvrstitve v odločilni del kvalifikacij. 

 

US Open
Kategorija: Grand Slam
Kraj: New York, ZDA
Datum: 26.08.2013 - 08.09.2013
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ TBD
http://www.usopen.org/


1. krog(kvalifikacije):

Petra Rampre (Slovenia) beat 32-Kai-Chen Chang (Taiwan) 6-0  6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete