Odlični Grega Žemlja preko Duckwortha v polfinale Traralgona

28.10.2016
TRARALGON, AVSTRALIJA - 30-letni Grega Žemlja nadaljuje pohod na ATP Challengerju v deželi 'down under'. V četrtfinalu je iz žreba vrgel neugodnega domačina Jamesa Duckwortha.

Najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja (169. na ATP) se je v četrtfinalu ATP Challengerja v Traralgonu pomeril z zelo neugodnim domačinom Jamesom Duckworthom (164. na ATP). Le ta je stari znanec slovenskih tenisačev, posebej Kavčiča in Žemlje. Se še spomnite legendarnega obračuna na OP Avstralije 2013 s Kavčičem?

Osredotočimo se na današnjo tekm o v deželi 'tam spodaj'. Četrtopostavljeni Kranjčan je fantastično odigral četrtfinale in s 13 asi ter suvereno igro na prvem začetnem udarcu in 13 asi s 6-4, 3-6, 6-3 izločil 24-letnika iz Sydneya, 5. nosilca. Bravo.

Pričakovati je bilo izenačen dvoboj, to se je tudi zgodilo. Grega se je zelo dobro spopadel z domačinom, s katerim sta si blizu tudi na ATP lestvici. V uvodnem nizu je vnovčl edino priigrano brejk žogo (Duckworth (0/1) in povedel v nizih, Avstralcu pa je pripadel drugi del. Žemlja je imel tri žoge za morebitni brejk, a jih ni izkoristil, o zmagovalcu pa je zato odločal 3. niz. Na 1. servisu je Grega izpustil le tri točke, na drugem še manj, le dve, s suverenimi servisnimi igrami pa na kolena spravil nasprotnika po 1 uri in 45 minutah. Duckworth v zadnjem delu srečanja ni imel možnosti. Medsebojno razmerje je slovenski teniški as povečal na 3-1 ter 'kenguruju' vrnil za poraz iz letošnjega Manchestra.

Polfinale mu prinaša Argentinca Luca Savilla, še enega domačina. 22-letni Avstralec je 273. na ATP lestvici in Grega bo papirnati favorit. Ta vzdevek bo moral potrditi na terenu 50,000 USD vrednega turnirja v Traralgonu, na katerem je že osvojil 29 točk in 2,510 USD. Pomerila se bosta prvič.

 

Latrobe City Traralgon ATP Challanger
Kraj: Traralgon, Avstralija
Datum: 22.10.2016 - 30.10.2016
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $50,000
http://www.tennis.com.au/  


Četrtfinale:

4-Grega Zemlja (Slovenia)  beat  5-James Duckworth (Australia) 6-4 3-6 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete