Odlični Grega Žemlja se je prebil med TOP 70 in postal najboljši Slovenec!

17.09.2012
Po dolgem času je Grega Žemlja zamenjal Blaža Kavčiča na 1. mestu med slovenskimi teniškimi igralci!

Poškodba hrbta, ki je botrovala porazu Blaža Kavčiča (97.) že v 1. krogu challengerja v Banja Luki, kjer je branil lanski naslov, je našega teniškega asa drago stala. Ne samo, da je izgubil 1. mesto med Slovenci, ampak je padel celo na 3.mesto za Aljaža Bedeneta (84.), ki trenutno še okreva po operaciji slepiča. Grega Žemlja je z uvrstitvijo v polfinale challengerja v Carigradu pridobil 9. mest in je sedaj 69. igralec sveta, le mesto za rekordno slovensko uvrstitvijo, ki jo drži Blaž Kavčič!

Blaž Rola (391.) je z novimi točkami, ki jih je dobil za osvojeni futures v Avstriji pred dobrim tednom, napredoval za 40 mest in se povsem približal svoji najboljši uvrstitivi, ki jo je dosegel pred 2 letoma(388.). Luka Gregorc (765.) še naprej tone, Janez Semrajc (865.) zaenkrat še ostaja med 1000, čeprav zaradi bolezni ne nastopa, Tomislav Ternar (728.) in Mike Urbanija (1232.) pa sta prišla do svojih rekordnih uvrstitev!

Uvrstitve vseh Slovencev na ATP lestvici si poglejte tukaj :

Med TOP 10 na svetu ni prišlo do sprememb, saj so najboljši večinoma igrali za svoje reprezentance v Davisovem pokalu. Še naprej vodi Švicar Roger Federer pred Srbom Novakom Djokovičem in Britancem Andyjem Murrayem. Tudi v ozadju med TOP 100 ni bilo večjih premikov!

Celotna ATP lestvica je dosegljiva tukaj :

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete