Odlični Manca Pislak in Nina Potočnik med seboj za finale Infond Opna

17.06.2016
MARIBOR - Na drugem slovenskem ITF turnirju, ki se odvija na igriščih ŽTK Maribor, bo v finalu Slovenka. Za to sta poskrbeli ta teden fantastični Manca Pislak in Nina Potočnik.

18-letna Manca Pislak je prvo ime današnjega dne tekmovanja turnirja serije ITF, ki se za nagradni sklad 10,000 USD igra v štajerski prestolnici. Ljubljančanka je namreč poskrbela, da je v četrtfinalu izločila 1. nosilko Kristino Schmiedlovo. Varovanka trenerja Gregorja Soka, 1,057. igralka sveta, je sploh prvič v karieri v polfinalu članskih turnirjev, to uvrstitev pa si je prigarala proti 535. igralki sveta iz Slovaške. Vrstnica, ki je v karieri že osvojila dva ITF turnirja, je padla z rezultatom 6-7(5), 6-2, 7-6(4), dvoboj pa je trajal skoraj 3 ure.

Druga junakinja dneva je 19-letna Nina Potočnik. Kot 609. igralka sveta in 3. nosilka Infond Opna je v četrtfinalu igrala z rojakinjo, pravzaprav domačinko Evo Zagorac. 20-letno Evo (869. na WTA) je ugnala s 6-4, 6-1. Potočnikova še nima članske lovorike, je pa bila trikrat v finalu. Z Manco se bosta pomerili prvič na uradnem tekmovanju.

Četrta Slovenka v četrtfinalu je bila Saša Klaneček. 18-letnica, ki je še ni na WTA lestvici, je bila povabljena s strani organizatorja v glavni del, le tega pa popolnima upravičila. Tudi danes je bila na dobri poti, da morda pride do prvega polfinala v karieri, saj je favorizirano 6. nosilko Marjano Zakarljuk mučila več kot 2 uri in pol. Na koncu je bila 19-letna Ukrajinka, 757. igralka sveta, za odtenek boljša s 3-6, 6-1, 6-4. Saša Klaneček je igrala tudi v prvem četrtfinalu članskih turnirjev serije ITF.

V finalu dvojic dve Slovenki. Nastja Kolar se je veselila zmage, Reberšakova pa finala.
 

V dvojicah je prišla do naslova Nastja Kolar, ki je igrala v paru z Britanko Stephenson. Bili sta 1. nosilki. V finalu sta bili boljši s 5-7, 6-0, 10-3 od Celjanke Polone Reberšak. Le ta je bila v paru z Romunko Talabo postavljena za 2. nosilko.

Polona Reberšak (desno) je igrala v finalu dvojic Infond Opna

Polona Reberšak (desno) je igrala v finalu dvojic Infond Opna

Četrtfinale:

Manca PISLAK (SLO) 6-7(5) 6-2 7-6(4) Kristina SCHMIEDLOVA (SVK) [1]
Nina POTOCNIK (SLO) [3] 6-4 6-1 Eva ZAGORAC (SLO) [8]
Marianna ZAKARLYUK (UKR) [6]  3-6 6-1 6-4 Sasa KLANECEK (SLO)

 

pripravil: L.S.

foto: Dušanka Mlakar (na sliki Nina Potočnik)

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete