Štiri zapravljene zaključne žoge Nine Potočnik za četrti poraz v finalih

19.06.2016
MARIBOR - Mlada slovenska teniška igralka Nina Potočnik je imela na domačem ITF turnirju v Mariboru lepo priložnost, da prvič v karieri pride do naslova, a je v 2. nizu zapravila 4 zaključne žogice.

19-letna Nina Potočnik (609. na WTA) je na 10,000 USD vrednem domačem turnirju Infond Open, ki se igra na terenih ŽTK Maribor, prišla vse do finala. V boju za lovoriko, prvo na članskih turnirjih, je ostala praznih rok.

Potočnikova je četrtič igrala v finalih ITF turnirjev in tudi četrtič ostala brez glavne nagrade. Tokrat je bila lovoriki najbližje. V 2. nizu je imela 4 zaključne žogice, vendar jih je šestopostavljena Ukrajinka Marjana Zakarljuk ubranila in na koncu slavila s 3-6, 7-5 in 6-3.

Tako kot prejšnji teden v Velenju, je imel slovenski ženski tenis na domačem turnirju finalistko, naslov pa je žal odšel v druge roke. 

Nina je bila 3. nosilka Infond Opna, na peščenem terenu ŽTK Maribora pa je odlično odprla finale. Dobro je servirala, napadla drugi začetni udarec nasprotnice in s tremi brejki povedla v nizih. V 2. nizu sta obe držali servis, v 10. igri pa je imela slovenska tenisačica 4 žoge za brejk, ki so pomenile tudi žogo za zmago in prvenec v članski karieri. Vrstnica iz Ukrajine, 757. igralka sveta, se je ubranila napada, nato pa v 11. igri sama prišla do brejka in igro kasneje finale odpeljala v 3. niz. Potočnikova verjetno ni pozabila velike priložnost in ji je padla zbranost v zaključku 2. niza, v tretjem je sicer skušala popraviti kar se je dalo, a je Zakarljukova ušla na 4-1 in ni dopustila vrnitve. Kljub 10 dvojnim napakam to za njo ni bilo usodno.

Prvič v karieri se je Ukrajinka veselila naslova na ITF turnirjih, Nini pa ostane, da do prvenca poskuša priti že naslednji teden na teniških terenih Maribor Branika, ki gosti zadnjega v seriji treh ITF turnirjev po Sloveniji.

 

Infond Open
Kraj: Maribor (SLO)
Datum: 13.06.2016 - 19.06.2016
Kategorija: ITF
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $10,000


Finale:

Marianna ZAKARLYUK (UKR) [6] 3-6 7-5 6-3 Nina POTOCNIK (SLO) [3]

 

pripravil: L.S.

foto: Dušanka Mlakar

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete