Pablo Careno Busta preprečil prvenec Aleksandru Bubliku v Čengduju!

29.09.2019
Španski tenisač je vrnil med osvajalce ATP turnirjev!

ČENGDU, KITAJSKA - 28-letni Španec Pablo Carreno Busta (63. na ATP) se po dveh letih znova veseli lovorike na ATP turneji. Takrat je že bil 10. igralec sveta. V finalu ATP 250 turnirja na Kitajskem, je za las premagal 22-letnega Rusa Aleksandra Bublika (71. na ATP), ki igra za Kazahstan. 198 cm visokemu Rusu zelo ustrezajo hitre podlage zaradi močnega servisa. Španec je na koncu slavil s 6-7(5), 6-4, 7-6(3) v nizih. V medsebojnih dvobojih je povedel z 2:0!

Oba igralca sta presenetila z uvrstitvijo v finale, ker nista bila med nosilci turnirja. Bublik je med drugimi izločil 4. nosilca, Bolgara Grigorja Dimitrova, slednji je na letošnjem OP ZDA presenetil velikega Rogerja Federerja. Aleksandru je že ves turnir servis tekel kot po maslu. V 1. nizu se je rešil po zaostanku s 4-5, 15:40 na svoj servis in kasneje dobil podaljšano igro. Edini brejk v dvoboju se je zgodil v 7. igri 2. niza, realiziral ga je Pablo in izenačil v nizih. V 3. nizu ni bilo popuščanja pri servisu in zmagovalec se je iskal v podaljšani igri. Tu je Carreno Busta hitro povedel s 4/0 in prednost zadržal do konca. Po dobljeni "match" točki je padel na kolena in se veselil 4. ATP lovorike. Bublik je letos drugič izgubil finale in še čaka na prvi naslov. Danes je dosegel 31 asov, v celem tednu 125.

Pablo: "To leto je bilo zame težko, saj sem se na začetku soočal s poškodbami. Veliko časa sem bil odsoten z igrišč in res je težko, ko ne moreš igrati te lepe igre. Trdo sem garal za vrnitev, vedel da bo trud enkrat poplačan. Osvojil sem 4. naslov in do konca sezone bom dal vse od sebe. Ves teden sem se dobro počutil, podlaga je zelo hitra kar ustreza moji igri"!

Aleksander: "Vesel sem svojega drugega finala na tem nivoju, Pablo si je zaslužil naslov, igral je neverjetno v finalu"!

V igri parov sta se naslova veselila Srba Dušan Lajovič in Nikola Čačič. Srba sta presenetila vse, saj najprej nista niti vedela ali bosta lahko zaigrala na turnirju. Čačič je priletel v zadnjem trenutku. Šele tretjič sta zaigrala skupaj in kot nepostavljena prišla do naslova.


Chengdu Open
Kraj: Čengdu, Kitajska
Datum: 23.09.2019 - 29.09.2018
Kategorija: ATP 250
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 1.213.295
http://www.chengduopentennis.com/2019/eng/index.php

Finale:

Pablo Carreno Busta (Spain) beat Alexander Bublik (Kazkhstan)  6-7(5) 6-4 7-6(3)

 

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete