Padel tudi De Schepper, Bedene še stopnico do naslova v Orleansu

29.09.2018
ORLEANS, FRANCIJA - Prvi slovenski tenisač Aljaž Bedene je v velikem finalu najmočnejšega challengerja na turneji, ki se odvija v Orleansu.

29-letni Aljaž Bedene je kot prvi favorit zanesljivo slavil tudi v polfinalu in se bo jutri na 127,000 evrov vrednem challengerju boril za naslov.

Aljaž je v tekmi za finalno karto s 6-1, 7-6(6) odpisal domačega aduta Kennya De Schepperja in bo velik favorit tudi v boju za lovoriko, saj se bo meril s kvalifikantom.

Ljubljančan, ta teden 78. na ATP lestvici, je 215. igralca sveta ugnal po 1 uri in 23 minutah. Dve leti starejši tekmec je bil povsem nebogljen v 1. nizu, Bedene mu je dovolil le 12 točk. Dva brejka sta bila več kot dovolj za osvojen niz, ni pa bilo lahko v nadaljevanju. Oba sta si priigrala po eno brejk žogico, ki jo nista izkoristila, posel pa je naš teniški as moral opraviti v podaljšani igri. De Schepperja je spravil na kolena in zasluženo zmagal.

V finalu se bo Aljaž meril z 22-letnim domačinom Antoinom Hoangom, 193. tenisačem sveta. Le ta je v karieri dobil štiri turnirje serije futures (letos enega), na challengerjih pa je še brez uspeha. Torej gre za največji uspeh igralca iz Toulona. To bo prvi medsebojni obračun finalistov Orleansa. Bedene ima v lasti 14. turnirskih zmag na futuresih, a je treba dodati, da v zadnjih sezonah veliko igra na višjem nivoju, drugače bi jih imel pod palcem precej več.

Srečno v finalu Aljaž !


Open d'Orleans
Kraj: Orleans (FRA)
Datum: 22.09.2018 - 30.09.2018
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: €127,000

Polfinale:

2-Aljaz Bedene (Slovenia) beat  Kenny De Schepper (France) 6-1 7-6(6)

 

pripravil: L.S.

foto: Pierre Froger (Facebook)

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete