Žemlja v Münchnu, Bedene v Ostravi, Kavčič v Neaplju in Gregorc v ZDA!

28.04.2013
Naši najboljši teniški igralci bodo prihodnji teden igrali na turnirju ATP in challengerjih!

MÜNCHEN, NEMČIJA - Prvi slovenski "lopar" Grega Žemlja (52. na ATP) je direktno uvrščen v glavni del ATP250 turnirja v Münchnu z nagradnim skladom 410.200 evrov, ki se igra na peščeni podlagi. Slovenec se bo v 1. krogu pomeril z Brazilcem Thomazom Belluccijem (44.), to bo njun prvi medsebojni dvoboj. Če bo Grega zmagal, se bo v 2. krogu srečal s 1. nosilcem, Srbom Jankom Tipsarevičem, s katerim sta v medsebojnih dvobojih izenačena (1:1).

Grega Žemlja si bo z nastopom zagotovil najmanj 4.200 evrov denarne nagrade!


OSTRAVA, ČEŠKA - Aljaž Bedene bo tokrat igral na challengerju z nagradnim skladom 85.000 evrov+H na Češkem (peščena podlaga). Kot 2. nosilec turnirja se bo v 1. krogu pomeril s kvalifikantom, v morebitnem 2. krogu pa ga čaka zmagovalec dvoboja med Čehoma Dušanom Lojdo in Jiržijem Veselyem!

Aljaž Bedene bo za nastop v 1. krogu prejel najmanj 885 evrov,  za nastop v igri dvojic pa si bo skupaj s Hrvatom Marinim Draganjo razdelil 610 evrov denarne nagrade!


NEAPELJ, ITALIJA - Blaž Kavčič pa je sprejel povabilo organizatorjev na challengerju v Neaplju z nagradnim skladom 30.000 evrov (peščena podlaga). Blaž je 1. nosilec turnirja, v 1. krogu pa bo igral proti Italijanu Gianluigiju Quinziju, ki je tudi prejel posebno povabilo.

Prvi nastop mu bo prinesel 310 evrov denarne nagrad!


TALLAHASSEE, ZDA - Na 50.000$ vrednem challengerju v ZDA (pesek), pa se v kvalifikacijah bori Luka Gregorc. V 1. krogu je s teniškim "kolesom" odpravil domačega povabljenca Stephena Watsona. Danes bo v 2. krogu igral s Srbom Ilijo Bozoljcem, 2. nosilcem, ki je pred leti osvojil OP Ljubljane, letos pa je nase opozoril v Davisovem pokalu. Za nastop v glavnem delu so potrebne 3 zmage!

1.krog(kvalifikacije) :

Luka Gregorc (SLO) 6-0 6-0 Stephen Watson (USA)

 

foto : Samo Vidic

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete