Palermo prva postaja po korona premoru. Juvanova začela z zmago v kvalifikacijah.

02.08.2020
PALERMO, ITALIJA - Italijanski Palermo gosti prvi teniški turnir serije WTA po premoru zaradi koronavirusa. Ob strogih zaščitnih ukrepih so v soboto začeli v kvalifikacijah, kjer je bila v prvi tekmi uspešna Kaja Juvan.

Končno, teniška turneja se po petih mesecih popolne ustavitve zaradi koronavirusa spet začenja, vsaj ženska. Vse oči so uprte v Palermo, kjer na pesku poteka turnir serije WTA, na katerem nastopajo tudi tri slovenske teniške igralke. 

Polona Hercog in Tamara Zidanšek sta neposredno v glavnem delu, v katerem imata v uvodnem krogu zelo ugoden žreb. Hercogova se bo najprej pomerila s povabljeno igralko, 19-letno domačinko Elisabetto Cocciaretto (157. na WTA), Zidanškovo pa čaka ena od kvalifikantk, morda tudi Kaja Juvan, če bo preskočila tri kroge. Prvega je že.

19-letna Kaja je sedmopostavljena kvalifikacij, kot 121. igralka sveta pa se je v uvodnem obračunu merila s tri leta starejšo Magdaleno Frech in Poljske, 173. na WTA lestvici. Po največjem premoru v zgodovini turneje je bilo veliko neznank o formah igralk in Ljubljančanka je po izgubljenem prbem nizu našla ritem ter z 2-6, 6-2 in 6-4 ugnala tekmico. Dosegla je zelo pomembno zmago za nadaljevanje. Nazadnje je Kaja nastopala v začetku marca v Monterreyu, kjer je izgubila s Podorosko. Obračun je trajal 2 uri in 8 minut, ključni trenutek za preobrat pa se je zgodil v 2. nizu, ko je Slovenka nanizala štiri zaporedne igre za izenačenje v nizih. V tretjem je hitro ubranila dve brejk žogici, kasneje pa sama prišla do odvzema začetnega udarca ter prednost obdržala do konca. V 2. krogu kvalifikacij jo čaka tekma z 22-letno Romunko Eleno-Gabrielo Ruse, 117. igralko sveta. 

Kot smo napisali, turnir z nagradnim skladom 202,250 USD poteka pod strogimi varnostnimi ukrepi. Vsi udeleženci morajo nositi maske, tudi igralke, vse dokler se na začne tekma. 


31st Palermo Ladies Open
Kraj: Palermo (ITA)
Datum: 03.08.2020 - 09.08.2020
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: 202,250 USD
Podlaga: Pesek

1. krog(kvalifikacije):

Kaja Juvan (Slovenia) beat Magdalena Frech (Poland) 2-6 6-2 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Robi Cokan

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete